Hur väljer jag rätt säng?

Det råder ingen tvekan om att vilken säng du väljer att sova i har stor betydelse för ifall du sover gott om natten, eller ej. Det ger dock inte något svar i sig självt kring vilken säng du bör välja så i det här inlägget tittar vi närmare på vad som passar bäst för vem.

—> Köp din nya säng här! <—

 

Hur fast ska din madrass vara?

Det spelar egentligen inte så stor roll ifall du köper en ramsäng, en kontinentalsäng eller en ställbar säng. Du kommer helt enkelt inte ifrån att behöva ta ställning till fastheten i din madrass. Till din hjälp finns några tumregler att komma ihåg:

  • Väger du under 75 kilo så är det mest passande för dig gärna en säng med pocketfjädrar och medium fasthet.
  • Väger du någonstans mellan 75 och 95 kilo passar det bäst med pocketfjädrar och en ganska fast madrass, alternativt multipocketfjädrar i kombination med medium fasthet.
  • Väger du över 95 kilo bör du leta efter en madrass med multipocketfjädrar och medium fasthet.

Tyvärr väljer alltför många svenskar att köpa en säng som är alldeles för mjuk och när man går till närmaste sängbutik provligger man i några minuter varefter man slår till på vad som än känns mjukast. Sett ur ett större perspektiv är det här dessvärre inte ett särskilt klokt val. Faktiskt är det bättre med en mer fast säng varför du som konsument hellre bör ta din kroppsvikt som utgångspunkt när du köper säng.

Därför bör du köpa en ramsäng

—> Lista över erbjudanden på ramsängar hittar du här! <—

Venus +95 kilo Ramsäng

 

En ramsäng är ofta ett ur ekonomisk synpunkt bra val och ger dessutom en stabil sovupplevelse. Väl värt att tänka på är att köpa en ramsäng med mer än ett lager fjädrar eftersom blott ett inte är tillräckligt ur komfortsynpunkt.

Ramsängen är annars ett perfekt val för den som inte rör sig med den största budgeten men som samtidigt sätter pris på att ha något av kvalitet att sova i.

 

Därför bör du köpa en kontinentalsäng

—> Lista över erbjudanden på kontinentalsängar hittar du här! <—

JupiterDet självklara valet för dom som föredrar att spendera natten som en kung eller en drottning. Kontinentalsängen är helt klart det lyxigaste valet och erbjuder fantastisk komfort med tre lager av madrasser. Som pricken över i:et är en kontinentalsäng även ett bra val för estetikern som inte bara betraktar sängen som ett ställe att falla i medvetslöshet i några timmar och sen gå upp igen. Kontinentalsängen är inte bara en säng utan med sin läckra design fungerar den dessutom som en snygg möbel.

Kontinentalsängar har länge varit populära i USA men har först nu börjat att slå igenom även i Skandinavien. En av alla dom saker som utmärker sängen är höjden vilken gör att en kontinentalsäng, den kliver man inte UPP UR utan man stiger snarare rätt och slätt rakt UR den. Det är såklart ett bra hjälpmedel till en bättre start på dagen för alla dom svenskar som lider av ledvärk, dålig rygg o.s.v. Därtill är kontinentalsängar den lyxiga prägeln till trots långt ifrån omöjliga att få tag på till ett rimligt pris.

 

Därför bör du köpa en ställbar säng

—> Lista över erbjudanden på ställbara sängar hittar du här! <—

JupiterVäldigt många svenskar skulle ha det betydligt mysigare i sina sovrum ifall dom skaffade sig en ställbar säng. Det speciella med den här typen av säng är att såväl huvud- som fotdelen både kan höjas och sänkas. Blott små justeringar i hur du ligger i sängen om natten kan göra underverk när du upplever att du tidigare inte legat så bekvämt och för alla dom som tycker om att läsa eller se på Tv i sängen innebär den ställbara funktionen att man inte tvingas vända och vrida på sig i timmar för att sen efteråt gå runt och klaga på ont i kroppen.

Nedan följer några av alla fördelar med att skaffa sig en ställbar säng:

  • Du som lider av ryggbesvär får en betydligt bättre sömn.
  • Motverkar belastning av benen.
  • Bättre sömn även när du är förkyld.
  • Motverkar snarkande.
  • Underlättar för läsning och Tv-tittande i sängen.
  • Underlättar sömn för gravida kvinnor.

Den ställbara sängens alla funktioner och finesser kan ofta innebära ett lite högre pris men samtidigt handlar det om en investering som mycket väl kan hålla i 10-15 år varför det är möjligt att ett högre pris är värt att betala för besväret.

 

Därför bör du köpa en säng med förvaringsutrymme

> Lista över erbjudanden på sängar med förvaringsutrymme hittar du här! <

MIKA Sängram 90x200 Vit i gruppen Inomhus / Sängar / Säng med förvaring hos Furniturebox (100-52-88683s)Att ha bra förvaringsutrymmen i hemmet kan ofta utgöra skiljelinjen mellan ett mysigt och ett inte fullt lika mysigt hem. Sängkläder är som vi alla vet ofta stora och bylsiga och tar mycket plats och vad gör du då av dom när du redan proppat dina skåp fulla med kläder och skor och en massa andra saker? Varför inte köpa en säng där förvaringsutrymme ingår i själva sängramen?

Som alltid har vi tagit hänsyn till det rent praktiska men samtidigt också det estetiska för att skapa den där lite speciella yin och yang-känslan man så gärna önskar när det gäller ens sovplats. Alltså rekommenderar vi dom snygga och oerhört praktiska sängar med förvaringsutrymme som du finner i länken ovan.

Ditt val av säng

Det råder inget tvivel om att det är av stor vikt att vi väljer en bra säng att sova i och ändå är det något många dessvärre förbiser. Det är bara dom själv som blir lidande av det. Det är ingen överdrift att säga att sängen är hemmets viktigaste möbel och med tanke på hur mycket våra sömnvanor påverkar resten av våra liv är det bara väldigt synd att inte fler svenskar väljer att göra en medveten investering i en bra säng som passar just dom. Många är redan ganska frikostiga när det gäller att inreda exempelvis deras kök, så varför är man inte lika givmild mot sig själv så fort det gäller sovrummet?

Vi hoppas att vår guide varit en förvisso ganska kort men förhoppningsvis informativ guide till dig angående vad som är bra att tänka på när du ska köpa ny säng, oavsett vilka specifika önskemål du har i övrigt.

 

SOV GOTT!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *