Ny resårmadrass – Finn den bästa resårmadrassen online

Har du redan en sängram, eller vill du gärna ha din ramsäng uppgraderad, så bör du köpa en bra resårmadrass. Du kan få resårmadrasser i många olika kvaliteter, men oavsett om du ska använda den som primär madrass i din sängram, eller om du gärna vill uppgradera ramsängen, så är det viktigt att den är av hög kvalitet. Köper du en resårmadrass av medelmåttig kvalitet till din ramsäng, så är det nämligen inte riktigt en uppgradering ändå. Om du är på jakt efter en helt ny säng, så kan du vara uppmärksam på at du inte kan nöjas med att bara lägga en resårmadrass på golvet, och sova gott. Jämfört med en ramsäng, så är det nämligen inte någon ram omkring madrassen.

Finn bra erbjudanden på resårmadrasser här

Den bästa resårmadrassen för dig

En resårmadrass är inte bara en resårmadrass, och det kan skilja sig fårn person till person, vad man bör välja att köpa. Först och främst är det viktigt att du väljer en fasthet på madrassen, som passa dig och din kropp. Väljer du en för mjuk eller för hård, så kommer du inte ge dig själv den optimala sömnupplevelsen. De flesta svenskarna slutar allt för ofta upp med att välja madrasser till deras säng som är allt för mjuka. Roligt nog gäller det faktiskt i ännu högre grad, om man har varit nere i en butik och testat olika sängar. En mjuk säng kan kännas skön att ligga i, en kortare stund, men om det är under en hel natt så är det ofta till fördel att välja den som är lite fastare.

Då de flesta inte kan använda deras säng i kortare perioder, så är det därför viktigt att inte välja en som är allt för mjuk. Du kan använda följande tumregler, när du väljer hur fast din resårmadrass ska vara:

  • Om du väger under 75 kg, så kommer det normalt passa med en resårmadrass med pocketfjädrar och en medium fasthet.
  • Om du väger mellan 75 kg och 95 kg, så är pocketfjädrar ett bra val, tillsammans med en fast fasthet.
  • Om du väger över 95 kg, så bör du finna en resårmadrass med multipocketfjädrar och en fast fasthet.

Till viss del är det naturligtvis också efter smak och behag, om du ska välja medium eller fast, men om du är osäker, så vill vi som utgångspunkt rekommendera att du väljer den fasta pocketfjädrar framför den mjukare versionen.

Om du ska ut och ha en resårmadrass till din ramsäng, och därmed göra det till en kontinentalsäng, så kommer det i framtiden vara fastheten på din nya resårmadrass, som kommer ha den största betydelsen (med detta säger vi dock inte att kvaliteten av ramsängen inte har betydelse!).

I det följande som kommer kan du läsa om några av våra förslag på en bäst i test resårmadrass.

 

Bästa resårmadrassen – Bäst i test – våra förslag på de bästa resårmadrasserna

Alla madrasser i en säng är viktiga, och detta gäller även när det kommer till resårmadrassen. Det är inte alltid som de billigaste resårmadrasserna ger dig det rätta stödet och komforten. Vi har funnit 4 förslag på resårmadrasser, där både pris och kvalitet ligger på en bra nivå. Det vill säga, att vi här har haft fokus på mesta möjliga kvalitet för pengarna.

BN 300 resårmadrass – Billig resårmadrass av god dansk kvalitet

Om priset har en stor betydelse för ditt val av madrass, så är detta ett förslag på en billig resårmadrass, där du samtidigt får en hög kvalitet. När vi annars talar om billiga resårmadrasser, så blir det ofta i slutändan att man köper något som inte håller särskilt länge, och där många faktiskt inte heller sover särskilt gott. Med denna madrass får du dansk kvalitet utan att det kostar en förmögenhet.

I resårmadrassen är det hela 300 pocketfjädrar per kvadratmeter, vilket är mer än de flesta inom samma prisklass (och ofta de dyrare). Utöver detta så har resårmadrassen ett 35 mm tjock komfortskikt, som gör den exra skön och mjuk att sova på.

Som bonus så är överdraget på BN 300 behandlat med AEGIS, vilket betyder att kvalser och bakterier inte kan överleva i överdraget. Detta är ett stort plus för de flesta, speciellt för dem med allergier. Detta är något som ökar sovmiljön väsentligt.

Du har möjlighet för att välja antingen medium fasthet eller en fast fasthet, när du köper denna resårmadrass.

Du kan köpa denna resårmadrass här

BN 500 resårmadrass – många fjädrar till priset!

Detta är som namnet säger en madrass inom samma serie som den ovanstående. Priset är en aning högre, men i gengäld så får du därmed extra komfort för pengarna. Det som först och främst urskiljer sig med denna resårmadrass är det stora antalet fjädrar. Hela 500 fjädrar är det per kvadratmeter, vilket gör att den reagerar riktigt bra i förhållande till din kroppsbyggnad och ger dig massor av stödpunkter oavsett hur du ligger, när du sover.

Omkring fjädrarna på BN 500 har det lagts ett bra tjockt lager av Pulse-latex som är något av det mjukaste och mest flexibla latex som finns. Utöver att säkerhetställa en hög sovkomfort, så är dett också med till att säkerhetsställa att din nya resårmadrass kan hålla i många år.

Precis som Bn 300, så är BN 500 behandlat med AEGIS, så att du kan minimera antalet kvalster i din säng.

Här har du ett fantastiskt val av madrass som passar de flesta. Priset är fortfarande förhållandevis lågt, och du kan nästan garanteras en god sömn.

Du kan köpa denna resårmadrass här

 

Venus Resårmadrass – en bra solid madrass som passar till de flesta

I venus serien, är du säkrad bra madrasser, och det gäller även för denna danskproducerade resårmadrassen från det Svenska företaget Kinnabädden. Ett företag som har mer än 60 års erfarenhet med att göra bra sängar och madrasser.

Det är, precis som de två tidigare resårmadrasserna som nämnts, en pocketfjäder-madrass. Den är inddelad i 5 olika komfortzoner, vilket gör att du får ett mer individuellt stöd på de olika delarna av din kropp. Det vill säga, att exempelvis dina fötter inte behöver samma typ av stöd som fina höfter. Venus sängarna är en av de mest sålda på nätet, och anledningen ligger i deras resårmadrasser. Det är nämligen hög kvalitet till ganska förnuftiga priser.

Venus resårmadrasser skiljer sig genom att ha latex stoppning omkring fjädrarna. Detta ger fjädrarna bättre villkor till att kunna ge den mest optimala komforten, då de ganska simpelt används bättre än tidigare. Samtidigt så skyddar denna latex också fjädern, vilket gör att du får en resårmadrass som kan hålla mycket längre.

Du kan köpa denna resårmadrass här

 

Airpur Freshgel resårmadrass – Andningsbar madrass med en bra fasthet

Denna resårmadrass är en aning annorlunda än de andra som nämnts. Det är en på många vis nyskapande madrass, som ger en mer optimal andingsbarhet och samtidigt är en riktigt bra tryckavlastande resårmadrass.

I madrassen har det använts skum, med till skillnad från andra skummadrasser, som exempelvis tryckavlastande skummadrasser med Visco-skum, så har Freshgel utrustats med några gelpärlor. Dessa är med till att göra resårmadrassen mycket bättre med att andas och som därmed även gör att en blir mindre varm. Vilket annars är ett problem med många skummadrasser.

Om du är på utkik efter en bra fast madrass, så skulle detta vara ett gott förslag. Denna madrass är precis som BN seriens madrasser behandlad med AEGIS, som garanterar att den också är ett bra val för dig som är allergiker eller som bara gärna vill undgå att sova i en säng med alltför mycket kvalster.

Du kan köpa denna resårmadrass här

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *