Allt om madrasser.

—> Fina erbjudanden på madrasser hittar du här! <—

En lista på madrasserbjudanden följer längre ner!

Visste du att dom mest populära madrasserna på marknaden inte är dom som behandlar din kropp på bästa sätt? Trots att material som latex och memory foam brutit igenom alltmer på marknaden köper folk i stor utsträckning fortfarande madrasser av dålig kvalitet vilket förnekar dom den goda nattsömn som dom förtjänar. Konsumenter har dessutom underligt nog ofta en tendens att attraheras av egenskaper hos en madrass som inte är särskilt fördelaktiga på sikt. Det är exempelvis inte ovanligt att man köper en madrass som är alldeles för mjuk och som saknar det stöd många av oss har behov av. Det som känns behagligt vid en fem minuters provliggning behöver inte per definition känns lika bra efter sju – åtta timmar.

Det finns gott om resårmadrass och skummadrass av riktigt god kvalitet som kan hjälpa dig (eller er) ifall ni har sömnproblem eller ryggont eller liknande. Med resårmadrass och skummadrass kan det göra stor skillnad.

Bli av med kvalster

Vad vi oftast menar när vi pratar om kvalster är i själva verket mer specifikt husdammskvalster vilka föredrar mörker och bor i tjockare textilier såsom i täcken, soffor och tjockare mattor. Faktiskt så dör husdammskvalster vid kontakt med starkare ljus och därtill har dom inga ögon vilket fint avspeglar deras totala anpassning till ett ljuslöst liv. Av rätt naturliga orsaker finner dom flesta av oss kvalster för att vara ganska motbjudande små varelser, vilket dock avskriver dom lite väl brutalt och orättvist. Den som läser på upptäcker nämligen snart att ett kvalster är ett fascinerande kryp och en riktig överlevare. Visste du exempelvis att dom levt på jorden i över tvåhundrafemtio miljoner år? Eller att dom saknar lungor och istället andas direkt genom huden? Eller att ett vanligt husdammskvalster har en livstid på ungefär en månad under vilken period honan lägger upp emot etthundra ägg.

Själva äckelfaktorn när det gäller kvalster är en ganska ny företeelse. Dels eftersom tidigare generationer av människor levt nära såväl djur som natur varför småkryp sällan utgjort något större problem, men även eftersom kvalster är så försvinnande små att man ju faktiskt inte märker dom med blotta ögat. Det man inte ser det lider man inte heller av, som bekant. Idag är det största problemet som förknippas med krypet snarare den allergi dom hos några individer utlöser varför ett nutida fokus ofta fokuserar på hur man bäst går tillväga för att utplåna dom små liven.

En av dom viktigaste sakerna att tänka på när man vill råda bot med kvalster är att tvätta sina sängkläder regelbundet och kanske till och med köpa en allergivänlig madrass, alternativt att i så hög grad som möjligt exponera sängkläderna för starkt och obehindrat solljus, vilket bevisligen dräper dom små krabaterna. Oavsett ifall du har problem med kvalster eller ej kan det vara en god idé att tvätta dina sängkläder med inte alltför stora mellanrum mellan gångerna. Dina täcken och lakan samlar nämligen på sig såväl flagor av död hud som litervis av svett, något som alltid inte är synligt men likväl sant. Därför bör du tvätta dina sängkläder regelbundet.

Madrasser kan användas till mycket

Visste du att det existerar en sport som kallas madrassdomino? Det låter absurt och det är det ju såklart också, men sant är det oavsett. Hur sporten går till kan man lätt gissa sig till. Man staplar madrasser som dominobrickor varpå man låter dom falla, en efter en, och rekordet ska tydligen ligga någonstans runt ettusen madrasser som välts i följd.

Finns det fler underliga små fakta om madrasser? Ja, faktiskt. Känner du till det anglosaxiska uttrycket “sleep tight” som betyder ungefär detsamma som svenskans “sov gott”? Varför säger man egentligen så? Varför är det att föredra att sova tajt? Det är en bra fråga, särskilt med tanke på att det faktiskt inte låter som något man skulle vilja göra men detta till trots sägs det i ren välvilja. Uttrycker härstammar från när madrasser tidigare hölls på plats av rep bundna kring sängens träram varför man önskade tajt knutna rep för att motverka en nattsömn präglad av slöa rep och därmed en ihopsjunken madrass.

Madrasserbjudanden

BN 300 HR RESÅRMADRASS
6 799 Kronor

—> Köp resårmadrass här! <—

När du köper den här resårmadrass så får du madrasskärna och överdrag separat vilket gör att du enkelt kan tvätta överdraget innan du drar det över kärnan. Den sistnämnda resårmadrass är utrustad med pocketfjädrar och ett komfortskikt av High Resilient-skum vilket ger bra komfort såväl som god hållbarhet. Överdraget i sin tur är allergivänligt och antibakteriellt och har dessutom genomgått en AEGIS-behandling i produktionsförloppet. Denna behandling innebär att tåget görs omöjligt för kryp att leva i varför kvalster vid ett köp av den här resårmadrass blir ett minne blott.

AIRPUR SENSES RESÅRMADRASS
8 799 Kronor

—> Köp resårmadrass här! <—

Tempurmadrasser är kända för sin tryckavlastande effekt vilken kommer från användningen av Visco och i den här resårmadrass har man använt sig av samma material. Samtidigt är själva madrasskärnan ventilerad och tillåter luft att strömma in och ut på ett effektivt sätt. Hur fungerar då Visco? Jo, det samlar din kroppsvärme och mjukgör således dom platser på resårmadrass där du har som störst behov av lite extra komfort.

MEMORY RESÅRMADRASS
3 295 Kronor

—> Köp resårmadrass här! <—

En pocketmadrass med ett resårsystem som består av spiralfjädrar i små individuella tygpåsar vilket gör madrassen helt klart mer följsam än andra modeller. Därtill är madrasstoppen i memoryfoam vilket är ett material som formar sig efter din kropp och därmed individanpassas på ett helt otroligt vis. Rekommenderas för alla som vill ha en resårmadrass av god kvalitet.

Att tänka på när du köper ny madrass

Kom ihåg att läsa på kring vilka aspekter som är viktiga att tänka på för dig och lita aldrig enbart på infall. Väger du exempelvis över sjuttiofem kilo finns det riktlinjer kring vilken fasthet du bör föredra till resårmadrass du köper vilket betyder att oavsett vad du rent spontant tror att du vill ha så är det alltid en bra idé att läsa på även ytterligare. Ifall du gärna vill undvika kvalster i dina sängkläder är det klokt att köpa en allergivänlig madrass där dessa kryp ej förmår att överleva. Sist men inte minst är det rätt sannolikt att du samtidigt som du går i tankar om att köpa en ny resårmadrass planerar att göra dig av med en tidigare, äldre madrass. Tänk då på att resårmadrass inte är något man bara slänger lite slumpvis i en container utan snarare en möbel som bör återvinnas. Hör med din lokala återvinningsstation så hjälper dom dig med hur du bör gå tillväga. Lycka till i madrassletandet!

sov gott

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *