Guiden till bekväma och prisvärda madrasser

Fina erbjudanden på madrasser finner du längre ner i artikeln

—> Köp din madrass här! <—

En madrass betyder mer för din säng än något annat men ändå är det så att dom flesta konsumenter när dom går på jakt efter en ny säng inte sätter sig tillräckligt mycket in i vad dom faktiskt vill ha och vad dom behöver för att kunna få en god natts sömn. Det tycker vi är synd. Därför råder vi dig att göra ett noga övervägt val och verkligen ta reda på dom relevanta detaljer som kan komma att utgöra skiljelinje mellan att du får ordentlig sömn kontra att du ligger och vänder och vrider på dig natten igenom, helt i onödan.

När det gäller madrasser är det alltid viktigt att tänka på vilken fasthet den erbjuder och förutom det att ha koll på vad som passar till din individuella viktklass. Därtill är det en god idé att ha bra koll på vilka slags fjädrar din madrass består av, samt vilket slags skum som omger dom. Många bäckar små, som man brukar säga.

För den som väger sjuttiofem kilo eller mindre rekommenderar vi att personen letar efter en madrass med medium fasthet och pocketfjädrar. Till den som däremot väger mellan sjuttiofem och nittiofem kilo är det istället en madrass med fast fasthet och pocketfjädrar som är kombinationen att föredra. Slutligen är det multipocketfjädrar i kombination med en fast fasthet som är att föredra för den som väger nittiofem kilo eller mer.

Då kommer vi till själva stoppningen runt fjädrarna. Här märks det ofta skillnad på lite billigare modeller och dom lite mer påkostade. Det är en skillnad som betyder rätt mycket rent kvalitetsmässigt. Många madrasser består av polyeterskum och trots att det inte är något slags katastrofalt material så är det detta till trots ett faktum att det har en tendens att lägga sig som en platta ovanpå fjädrarna vilket inte skänker särskilt stor tryckavlastning och som dessutom försvårar en madrass som är anpasslig utifrån väldigt specifika och personliga behov. I motsats till polyeter fungerar latex betydligt mer elastiskt vilket i sin tur betyder att din vikt fördelas betydligt bättre i förhållande till varje enskild fjäder och därmed är tryckavlastningen en radikalt annorlunda sådan.

Olika typer av madrasser

Ramsängar

Ramsängen kännetecknas främst av att dom är som en madrass som också kan fungera helt ensam och därför är det ett populärt valt bland många svenskar. En ramsäng är, som namnet antyder, en madrass omgärdad av en träram varför du som konsument egentligen endast behöver montera på fyra ben och så vips så har du en säng. Du behöver med andra ord inte räkna med en massa vidare kostnader förutom det pris du betalar för din ramsäng då allting redan är klart och ingår.

Resårmadrasser

En madrass som för att verkligen fungera bra för den som ligger ovanpå bäst placeras på en lamellbotten och som i övrigt rekommenderas som särskilt passande för sängramar och ställbara sängar. En resårmadrass mår bäst av och fungerar bäst för dig ifall den andas ordentligt och det kan den inte göra ifall den placeras direkt på golvet, vilket vi därför avråder vem som än kan tänkas gå i sådana tankar från att göra. En resårmadrass och en skummadrass liknar varann på flera punkter men skiljs åt genom att resårmadrassen är utrustad med fjädrar också i kärnan av madrassen.

Skummadrasser

Liksom det gäller resårmadrassen mår inte en skummadrass bra av att placeras direkt på golvet. Det motverkar cirkulation och gör i sin tur madrassen mindre fräsch och betydligt värre när det gäller en längre hållbarhetstid. Skummadrassen kännetecknas i övrigt av att vara mycket elastisk och mjukare än exempelvis resårmadrassen. Därför passar den som handen i handsken till ställbara sängar vilka helt enkelt kräver en böjbar madrass för att fungera på ett korrekt vis.

Madrasserbjudanden

BN 500 LATEX
5 998 Kronor

—> Köp BN 500 här! <—

En resårmadrass med latexomgärdade multipocketfjädrar vilket innebär att den passar bra till lite tyngre individer eller blott sådana som önskar en fast fasthet i sin madrass. Vidare är den ett bra val oavsett om du planerar att ha den i en sängram eller en ställbar konstruktion. Madrassen är producerad i Belgien och vid leverans kommer madrasskärnan med ett separat överdrag vilket innebär att själva överdraget enkelt tvättas var för sig.

AIRPUR SENSES
8 999 Kronor

—> Köp AIRPUR SENSES här! <—

En madrass där Viscos tryckavlastande effekt har kombinerats med högkvalitativ fjädring vilket i sin tur ger en effekt där en ventilerande kärna där luften fritt strömmar igenom, oavsett hur mycket du rör dig i sömnen. Dessutom är det en vändbar madrass vilket såklart endast har en mycket positiv effekt på hur hållbar madrassen kan anses för att vara. Med visco runt fjädrarna har madrassen den effekten att din kroppsvärme tas vara på varför materialet formar sig efter din kropp och därmed totalt individanpassas.

SENSES LUX
10 999 Kronor

—> Köp SENSES LUX här! <—

Fint danskt hantverk som erbjuder en av dom bästa ramsängarna på marknaden där bäddmadrassen är 60 mm tjock och såväl komfort som design har prioriterats högt. Som ramsäng av hög kvalitet är den indelad i fem komfortzoner som var och en avleder belastning och tryck från klassiskt ömma punkter som nacke och rygg o.s.v. Din kropp möts alltså inte av onödigt tryck, vilket dessvärre inte kan sägas om många andra sängar av annan modell. Ett bra val för den som verkligen önskar att skaffa sig en kvalitetsmadrass.

LUX BÄDDMADRASS LATEX
2 195 Kronor

—> Köp LUX BÄDDMADRASS här! <—

En enkel, billig och stabil bäddmadrass med latexkärna vilket skänker den där individanpassningen som är av så stor vikt för en god natts sömn. Ibland är faktiskt det enkla och det billiga inte ett så dumt alternativ och definitivt inte i det här fallet.

En madrass är mer än bara en madrass

Visst, den där rubriken är kanske inte sann rakt igenom. Men visst ligger det något i den? En madrass är såklart rent bokstavligen talat ett stycke tyg med fjädrar och andra material som du ligger på om natten. men det är ju faktiskt så mycket mer än bara det. Det är en oerhört viktig beståndsdel i din nattsömn och med tanke på att den påverkar resten av ditt liv i hög grad är det kanske ingen större överdrift att säga att vilken madrass du köper har inverkan på resten av ditt liv och ditt välmående. Gör ett bra val.

SOV GOTT!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *