Hur väljer jag rätt säng?

Det råder ingen tvekan om att vilken säng du väljer att sova i har stor betydelse för ifall du sover gott om natten, eller ej. Det ger dock inte något svar i sig självt kring vilken säng du bör välja så i det här inlägget tittar vi närmare på vad som passar bäst för vem.

Vi kommer här att gå igenom såväl ramsängar som kontinentalsängar och ställbara sängar.

—> Köp din nya säng här! <—

Hur fast ska din madrass vara?

Det spelar egentligen inte så stor roll ifall du köper en ramsäng, en kontinentalsäng eller en ställbar säng. Du kommer helt enkelt inte ifrån att behöva ta ställning till fastheten i din madrass. Till din hjälp finns några tumregler att komma ihåg:

  • Väger du under 75 kilo så är det mest passande för dig gärna en säng med pocketfjädrar och medium fasthet.
  • Väger du någonstans mellan 75 och 95 kilo passar det bäst med pocketfjädrar och en ganska fast madrass, alternativt multipocketfjädrar i kombination med medium fasthet.
  • Väger du över 95 kilo bör du leta efter en madrass med multipocketfjädrar och medium fasthet.

Tyvärr väljer alltför många svenskar att köpa en säng som är alldeles för mjuk och när man går till närmaste sängbutik provligger man i några minuter varefter man slår till på vad som än känns mjukast. Sett ur ett större perspektiv är det här dessvärre inte ett särskilt klokt val. Faktiskt är det bättre med en mer fast säng varför du som konsument hellre bör ta din kroppsvikt som utgångspunkt när du köper säng.

Därför bör du köpa en ramsäng

—> Lista över erbjudanden på ramsängar hittar du här! <—

En ramsäng är ofta ett ur ekonomisk synpunkt bra val och ger dessutom en stabil sovupplevelse. Väl värt att tänka på är att köpa en ramsäng med mer än ett lager fjädrar eftersom blott ett inte är tillräckligt ur komfortsynpunkt.

Ramsängen är annars ett perfekt val för den som inte rör sig med den största budgeten men som samtidigt sätter pris på att ha något av kvalitet att sova i.

Därför bör du köpa en kontinentalsäng

—> Lista över erbjudanden på kontinentalsängar hittar du här! <—

Det självklara valet för dom som föredrar att spendera natten som en kung eller en drottning. Kontinentalsängen är helt klart det lyxigaste valet och erbjuder fantastisk komfort med tre lager av madrasser. Som pricken över i:et är en kontinentalsäng även ett bra val för estetikern som inte bara betraktar sängen som ett ställe att falla i medvetslöshet i några timmar och sen gå upp igen. Kontinentalsängen är inte bara en säng utan med sin läckra design fungerar den dessutom som en snygg möbel.

Kontinentalsängar har länge varit populära i USA men har först nu börjat att slå igenom även i Skandinavien. En av alla dom saker som utmärker sängen är höjden vilken gör att en kontinentalsäng, den kliver man inte UPP UR utan man stiger snarare rätt och slätt rakt UR den. Det är såklart ett bra hjälpmedel till en bättre start på dagen för alla dom svenskar som lider av ledvärk, dålig rygg o.s.v. Därtill är kontinentalsängar den lyxiga prägeln till trots långt ifrån omöjliga att få tag på till ett rimligt pris.

För dig som önskar något utöver kontinentalsängens komfort och kvalitet kan det vara en bra idé med ställbara sängar. Dessa finns i flera modeller med särskilda speciella funktioner, men gemensamt är att de allihop är ställbara sängar. Att köpa ställbara sängar kan visa sig vara en riktigt god investering. Kanske är ställbara sängar något för dig och dina behov.

Därför bör du köpa ställbara sängar

—> Lista över erbjudanden på ställbara sängar hittar du här! <—

Väldigt många svenskar skulle ha det betydligt mysigare i sina sovrum ifall dom skaffade sig en ställbara sängar. Det speciella med den här typen av säng är att såväl huvud- som fotdelen både kan höjas och sänkas. Blott små justeringar i hur du ligger i sängen i ställbara sängar om natten kan göra underverk när du upplever att du tidigare inte legat så bekvämt och för alla dom som tycker om att läsa eller se på Tv i sängen innebär den ställbara sängar funktionen att man inte tvingas vända och vrida på sig i timmar för att sen efteråt gå runt och klaga på ont i kroppen.

Nedan följer några av alla fördelar med att skaffa sig en ställbara sängar:

  • Du som lider av ryggbesvär får en betydligt bättre sömn med ställbara sängar.
  • Motverkar belastning av benen.
  • Bättre sömn även när du är förkyld.
  • Motverkar snarkande.
  • Underlättar för läsning och Tv-tittande i sängen. Ställbara sängar går att anpassa särskilt utefter position och behov.
  • Underlättar sömn för gravida kvinnor.

Den ställbara sängar alla funktioner och finesser kan ofta innebära ett lite högre pris men samtidigt handlar det om en investering som mycket väl kan hålla i 10-15 år varför det är möjligt att ett högre pris är värt att betala för besväret. Att skaffa ställbara sängar är en bra idé ifall du planerar att få en bättre natts sömn, därför väljer fler och fler ställbara sängar istället för exempelvis en vanlig ramsäng eller kontinentalsäng. Med en ställbara sängar erbjuds du en säng av en ännu större kvalitet.

Därför bör du köpa en säng med förvaringsutrymme

Ifall ställbara sängar inte är nog utan du dessutom behöver förvaringsutrymme så är det möjligen inte den vanliga ställbara sängar som du ska gå efter.

Att ha bra förvaringsutrymmen i hemmet kan ofta utgöra skiljelinjen mellan ett mysigt och ett inte fullt lika mysigt hem. Sängkläder är som vi alla vet ofta stora och bylsiga och tar mycket plats och vad gör du då av dom när du redan proppat dina skåp fulla med kläder och skor och en massa andra saker? Varför inte köpa en säng där förvaringsutrymme ingår i själva sängramen?

Som alltid har vi tagit hänsyn till det rent praktiska men samtidigt också det estetiska för att skapa den där lite speciella yin och yang-känslan man så gärna önskar när det gäller ens sovplats. Alltså rekommenderar vi dom snygga och oerhört praktiska sängar med förvaringsutrymme som du finner i länken ovan.

Ditt val av säng

Det råder inget tvivel om att det är av stor vikt att vi väljer en bra säng att sova i och ändå är det något många dessvärre förbiser. Det är bara dom själv som blir lidande av det. Det är ingen överdrift att säga att sängen är hemmets viktigaste möbel och med tanke på hur mycket våra sömnvanor påverkar resten av våra liv är det bara väldigt synd att inte fler svenskar väljer att göra en medveten investering i en bra säng som passar just dom. Många är redan ganska frikostiga när det gäller att inreda exempelvis deras kök, så varför är man inte lika givmild mot sig själv så fort det gäller sovrummet?

Vi hoppas att vår guide varit en förvisso ganska kort men förhoppningsvis informativ guide till dig angående vad som är bra att tänka på när du ska köpa ny säng, oavsett vilka specifika önskemål du har i övrigt.

Cozy Collection Wind Velvet – det billiga valet

>> Köp den här <<

För dig som framförallt prioriterar att valet av säng ska vara ett så smart ekonomiskt val som möjligt är det här ett riktigt fint alternativ. Med Cozy Collection Wind Velvet får du vad du betalar för – en billig och stabil säng vars like är svår att finna därute för samma billiga summa.

Ifall det finns andra prioriteringar förutom just att det ska vara ekonomiskt hållbart att köpa ny säng, kan det vara en god idé att överväga en annan sängmodell än just Cozy Collection Wind Velvet. Detta innebär ingalunda att det inte handlar om en bra och stabil säng, utan snarare handlar det om att ifall prioriteringen är att finna en säng som ska förse dig (och eventuellt även fler medlemmar av din familj) med en stabil och trygg sömn i många å framöver, då kan det vara en god idé att helt enkelt överväga att välja en annan modell.

Venus kontinentalsäng – det hållbara valet

>> Köp den här <<

Med en Venus kontinentalsäng kan du nästan inte gå fel. Här är det god kvalitet, stabilitet och hållbarhet allround. I en Venus kontinentalsäng ligger du gott och ifall du lider av några kroppsliga åkommor eller liknande problem kan du vara säker på att du i en Venus erbjuds all den stabilitet som du har behov av.

Det finns många olika fina sängmodeller som i stort erbjuder ungefär detsamma som en Venus kontinentalsäng, men detta till trots erbjuder Venus något speciellt som är svårt att finna någon annanstans. Med en Venus erbjuds du en komfort utöver det vanliga och dessutom är det en sängmodell som håller riktigt länge. I en Venus kontintalsäng sover du gott inte bara idag och imorgon, utan samma sak om ett år, samt om tio.

SOV GOTT!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *