Kontinentalsäng dålig rygg – Säng erbjudanden för ryggproblem

Tusentals svenskar lider av ryggproblem och inte sällan handlar det om mer eller mindre kroniska besvär. Dessvärre är det inte bara de med kroniska besvär eller direkta ryggskador som går runt, månad efter månad, år efter år, med svåra besvär.

Detsamma gäller även flera av alla de som har problem som de faktiskt borde kunna göra något åt. Vad många inte tänker på är hur otroligt mycket deras liv påverkas av den säng de sover i. Att det ligger till på det här viset finner vi närmast oacceptabelt och vi önskar göra så mycket vi bara kan för att hjälpa till att råda bot på problemet.

Goda erbjudanden hittar du här

Säng för dålig rygg – var hittar jag dem?

Internet svämmar efterhand närmast över av goda erbjudanden på sängar, samtidigt som att antalet återförsäljare aldrig varit så många och profilerade som idag. Det kan med andra ord vara svårt att hitta rätt i den här soppan, under förutsättning att man inte väldigt specifikt vet vad det är man är på jakt efter. Därför är det där med att läsa på ordentligt och veta vad det är man söker efter av allra högsta vikt. Vi hjälper med att reda bot på förvirringen i djungeln av erbjudanden.

För dig som lider av ryggbesvär är det värt att åkalla uppmärksamhet till det faktum att de flesta av oss spenderar omkring en tredjedel av våra liv i sängen. Detta överraskar de flesta som liksom ofta glömmer bort sömnen då de räknar in hur vi lever våra liv, vilket både är problematiskt såväl som synd eftersom det är vetenskapligt bevisat (gång på gång) hur oerhört mycket sömnen faktiskt betyder för oss människor.

Ryggbesvär likt andra fysiska åkommor kan ha en rad olika orsaker men inte sällan förvärras snarare än förbättras problemen av den bristande sovkomfort som väldigt många svenskar väljer att omge sig med. Med detta inte sagt att särskilt mångas ryggproblem orsakas av deras sovrumssituation, utan snarare att problemen förvärras av den.

När du söker efter en säng för dålig rygg är det viktigt att du är tillräckligt påläst för att ha någon slags koll på vad det egentligen är som du befinner dig på jakt efter. En kontinentalsäng är ett naturligt val för många som lider av dålig rygg eftersom sängen olikt andra modeller är uppbyggt kring tre madrasslager, vilket skänker den som ligger i en kontinentalsäng en närmast oöverträffad sovkomfort och stabilitet. Mer om de tre madrasslagren följer nedan.

Varför kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är som vi redan varit inne på en lyxigare modell av säng än exempelvis en ramsäng eller liknande. Kontinentalsängen är uppbyggd av och kring tre madrasslager, vilka sammantagna ger en komfort och en stabilitet som är oerhört svårslagen, särskilt i jämförelse med andra enklare sängmodeller som exempelvis ramsängen.

Allra längt ner (eller kanske snarare in) består kontinentalsängen av en ramsäng. Ja, precis den slags ramsäng som går bra att köpa separat och för sig självt. Därefter följer en flera centimeter tjock resårmadrass som i sin tur lägger grunden för den latex bäddmadrass som placeras ovanpå. Bäddmadrassen är på så vis något av en prick över i:et som liksom avslutar hela karusellen. Varför är det betydelsefullt att påpeka att den består av latex? Jo, därför att det är ett material som ger en mycket stark elasticitet och stabilitet vilket i sin tur ger tryckavlastning. Och tryckavlastningen kan göra underverk för dig som lider av ryggbesvär.

🛏️ Hur får jag veta mer om vad man kan göra åt ryggbesvär?

Nätet är fyllt med artiklar och tips för hur du gör något åt problem med ryggen, såväl som andra fysiska åkommor. Du kan även läsa mer här hos oss.

🛏️ Jag vill bara ha en ramsäng. Var hittar jag en sån?

Det enkla svaret på den frågan är att ramsängar finns hos precis de återförsäljare som även säljer kontinentalsängar, ställbara sängar och andra modeller. Du finner flera goda erbjudanden på ramsängar här.

🛏️ Är det verkligen säkert att köpa säng online? Är det inte bättre att vända sig till en fysisk butik?

Nä, inte nödvändigtvis. Det där med onlinehandel är tyvärr något som alltjämt jagar upp många svenskar som lever i vanföreställningen att onlinehandel är något osäkert samt något som lätt går fel. Oavsett vad det är du köper, kan du göra en riktigt kap online.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *