Kontinentalsäng dubbelsäng – Stor säng för två personer

Är ni ett hushåll bestående av två personer? En kontinentalsäng är ett populärt val bland alla de svenskar som inte är singelboende, helt enkelt därför att med en kontinentalsäng får ni som sover i sängen en överlägsen sovkomfort och stabilitet, för att inte tala om all den plats ni har behov av för att inte få er sömn ödelagd av varandras nattliga rörelser.

Att inordna en kontinentalsäng som en dubbelsäng kan visa sig vara en riktigt bra idé ifall ni är ett par som planerar att leva många år ihop. En kontinentalsäng är med andra ord och kort sagt en investering för framtiden.

Fina kontinentalsängar som dubbelsängar har du här

Kontinentalsäng fördelar

Fördelarna med en kontinentalsäng är så talrika att det kan vara svårt att bara summera dem sådär kort och snabbt. En kontinentalsäng är en lyxigare modell av säng som trots lyxigheten går att få tag i för en relativt billig peng, i varje fall då man överväger hur mycket man rent faktiskt får för pengarna. En kontinentalsäng är inte uppbyggd helt precist som andra modeller utan består istället av det som vanligtvis benämns de tre madrasslagren.

Längst in i kontinentalsängen varför den skulle kunna sägas fungera som sängens själva kärna, där hittar vi ramsängen. Denna modell säljs också separat som en populär sängmodell och det är ett gott alternativ för framförallt singelboende samt de som inte har “överdrivet” höga förväntningar på sängkomforten.

Därefter följer den flera centimeter tjocka resårmadrassen som består av pocketfjädrar fördelade över flera komfortzoner. Dessa ger en stabilitet som är svåröverträffad. Efter resårmadrassen följer i sin tur en latex bäddmadrass som med latexstoppningen ger en elasticitet samt en tryckavlastning som i det närmaste inte går att jämföra med något annat. Tryckavlastningen innebär bland annat att ifall någon av er som så många andra svenskar lider av kroppsliga åkommor av olika slag, då fördelas vikten och belastningen jämt snarare än ojämnt över madrassen. Vill du läsa om den kontinentalsäng vi utsett till att vara vår bäst i test kontinentalsäng? Klicka då här.

Varför kontinentalsäng som dubbelsäng?

Dubbelsängen är i sig självt själva innebörden av en lyxigare sängmodell där komforten står allra först. Att ha mycket plats att sova på är en lyx som i århundranden skulle ha varit en närmast obeskrivlig lyx för det stora flertalet svenskar som levde ihopkrupna i små rum med alltför små och dåliga sängar och soffor och allt vad det nu var som man sov ovanpå.

Som vi redan varit inne på är kontinentalsängen en alldeles utmärkt modell av säng för alla de samboende som önskar göra ett sängköp som håller inte bara här och nu, utan även många år framöver. Kontinentalsängen som sådan är en lyxigare sängmodell som skänker all den tryckavlastning, komfort och stabilitet som igen och igen har visat sig så viktig för många svenskar, oavsett om de lider av fysiska besvär eller inte.

Att ligga i en dubbelsäng innebär en avlastning på så många fronter att man nog med viss rätta kan hävda att det har en direkt positiv inverkan på ett förhållande. Alltför många svenskar såväl som människor i andra länder försummar sömnen samt de timmar de spenderar om dygnet med att sova. Det ses som något som nästan står i vägen för livet i övrigt och något som de flesta med säkerhet bara skulle ha skurit bort vid första bästa tillfälle, ifall ett sådant uppstod. Om de tre madrasslagren finns mer information att hämta och läsa om.

Att behandla sömnen utan respekt samt ge den den plats i ditt liv som den trots allt förtjänar tycker vi både är synd som direkt dumdristigt. Du spenderar trots allt cirka en tredjedel av ditt liv i sängen, varför det nästan bör ses som något slags helgerån att inte behandla alla den tiden med en större respekt annat än att blott avfärda den som något at bekämpa eller i bästa fall se bortom. Den som behandlar sin nattsömn med den respekt den förtjänar, den är också en lyckligare människa.

🛏️ Var hittar jag de bästa erbjudandena på dubbelsäng?

Nätet är fullt med erbjudanden och löften om guld och gröna skogar både till höger och vänster. Några av landets bästa erbjudanden finner du dock genom att klicka här.

🛏️ Kan man inte bara slå ihop två sängar istället för att köpa en dubbelsäng?

Visst kan man det. Man kan trots allt göra lite vad som helst, ifall man så önskar. Men att förvänta samma slags komfort eller stabilitet som ifall man lagt pengarna på en riktig dubbelsäng – det kan man trots allt inte.

🛏️ Hur vet jag vilket erbjudande som passar mig allra bäst?

Det kan du ju såklart aldrig med 100% säkerhet veta, men däremot kan du påverka huruvida du gör ett bra eller ett dåligt beslut genom att helt enkelt se till att göra dig själv så påläst som möjligt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *