Kontinentalsäng för tonåringar – ungdomssäng erbjudande

En kontinentalsäng passar alla åldersgrupper och ändå finns det något väldigt “vuxet” omkring modellen. En aura av vuxenhet, skulle man kanske kunna kalla det. Varför det ligger till på det här viset är svårt att finna en tydlig grund till, men faktum kvarstår att inte många svenskar letar kontinentalsäng för tonåringar.

Det tycker vi på Sängarguide är lite synd, särskilt med tanke på vilken otroligt god sängmodell det är samt vilka under den skulle kunna göra för den som sov i den – oavsett vilken ålder den personen har.

➡️ Välja kontinentalsäng – se utbudet här ⬅️

Kontinentalsäng som ungdomssäng

För den som inte är särskilt väl bevandrad i sängarnas värld ligger det till på så vis att en kontinentalsäng utgör ett lite lyxigare inslag på marknaden, att jämföra med andra modeller som är både billigare och enklare i sitt utförande. Kontinentalsängen däremot är uppbyggd av tre lager, vilket skänker den som ligger i sängen en överlägsen komfort vid sidan av en minst lika överlägsen kvalitet och stabilitet. Att köpa en kontinentalsäng att ha som ungdomssäng är dock något som för många verkar väldigt långt borta, medan exempelvis att göra detsamma ifall man är ett vuxet par som sover tillsammans inte alls känns särskilt främmande för många. Det tycker vi är lite underligt.

En kontinentalsäng består av en ramsäng, vilken fungerar som en slags bas för resten av sängen. Därefter följer den flera centimeter tjocka resårmadrassen som i sin tur består av pocketfjädrar fördelade över flera komfortzoner med ett så kallat hybridskum som agerar stoppning mellan dessa fjädrar. Därefter följer bäddmadrassen som med andra ord ligger allra längst upp i kontinentalsängen. Den är i sin tur uppbyggd av latex vilket skänker en överlägsen elasticitet och därmed också en pålitlig tryckavlastning till den som ligger ovanpå.

Att vara i behov av tryckavlastning såväl som stabilitet och lång hållbarhet är alltsammans sådant man ofta förknippar med den äldre generationen, snarare än den yngre. Därför är det inte så märkligt att kontinentalsängen inte särskilt ofta betraktas som en ungdomssäng, utan snarare som något för äldre eller i varje fall för vuxna. Men en ungdomssäng är blott en säng som är att anse föpr att vara passande för ungdomar och tonåringar att sova i. Allt detta och lite till är kontinentalsängen.

➡️ Läs om Atlas kontinentalsäng ⬅️

Detta bör ungdomssängen innehålla

En ungdomssäng bör vara i så hög grad som möjligt anpassad efter alla de behov som tonåringen kan tänkas ha. I tonåren växer både killar och tjejer, ibland i närmast absurt hög utsträckning på mycket kort tid, varför en säng kan visa sig väldigt viktig att skänka en växande kropp allt det stöd och all den stabilitet den står i behov av.

Eftersom kontinentalsängen som få andra modeller är uppbyggd av flera lager vilket skänker en enorm stabilitet och tryckavlastning, passar sängen därmed mycket bra till tonåringar som växer och i en säng utan de kvaliteter som de finner i en kontinentalsäng skulle löpa risken att drabbas av ryggont eller andra fysiska åkommor. Med tanke på hur mycket tonåringar sover samt vilket stort behov detta är genom hela tonåren.

Att tonåringar spenderar många timmar i sängen kommer knappast som någon överraskning. Behovet för att sova mycket verkar vara som allra störst i barndomen precis under de år då den är vid att nå sitt slut, vilket i sin tur förklarar varför det just är i tonåren många har ett större behov av en bra ungdomssäng än vid något annat tillfälle under de unga åren. Att välja en ungdomssäng som verkligen skänker precis allt det där som unga människor står i desperat behov av är därmed mycket viktigt och verkligen ingenting att bara skaka på huvudet åt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *