Mayan kontinentalsäng recension – Läs vårt Mayan säng test

Är du på jakt efter en kontinentalsäng men vet inte vilken modell som passar dig bäst och därmed känns värd att lägga pengar på? Det finns en uppsjö olika sängmodeller ute på marknaden och vi förstår att det kan verka rätt snårigt att hitta rätt bland alla dessa.

Därför har vi tittar närmare och undersökt för- såväl som nackdelar med en rad olika modeller. I den här artikeln är det Mayan kontinentalsäng som undersöks.

➡️ Vår guide över kontinentalsäng 2020 ⬅️

Mayan kontinentalsäng erbjudande

En Mayan kontinentalsäng går att få för ett under omständigheterna rätt rimligt pris. Med tanke på att modellen signalerar vardagslyx på en helt annan nivå än många andra modeller av kontinentalsängar är detta helt klart ett stort plus. Vad innebär det då att äga en kontinentalsäng? För dig som aldrig tidigare varit innehavare av en av dessa lyxigare modeller kan det vara svårt att veta vad det egentligen innebär att ha en kontinentalsäng i sin ägo. Men faktum är att kontinentalsängen växer för varje dag som går och därmed uppnått en popularitet som överhuvudtaget inte existerade för blott några år sen.

En Mayan kontinentalsäng går att finna på flera olika ställen, i fysiska butiker men såklart också online. Är det ett problem att köpa en kontinentalsäng online istället för att rent faktiskt ta dig till en fysisk butik och genomföra köpet på plats, så att säga? Nej, verkligen inte. Att köpa större föremål till vardagen och hemmet är för många svenskar något rätt skrämmande, vilket vi anser för att vara lite sorgligt. Onlinehandeln har verkligen slagit igenom i vårt avlånga land när det gäller allt som är lite mindre som exempelvis kläder, böcker och designföremål. När det gäller större varor som exempelvis en Mayan kontinentalsäng finns det alltjämt en utbredd skepsis bland. Det tycker vi är synd då webbhandeln ju faktiskt erbjuder så fantastiska möjligheter att handla som den gör.

Vad som är viktigt att ha koll på när du tittar efter en Mayan kontinentalsäng är vad modellen erbjuder dig som andra modeller av kontinentalsängar inte erbjuder, samt hur det förhåller sig i förhållande till dina personliga behov samt eventuella kroppsliga åkommor. Alla kontinentalsängar har en del gemensamt men samtidigt finns det flera olika aspekter av hur modellen är uppbyggd och utformad som inte sällan är specifik för just den modellen, varför det alltid är en god idé att ha bra koll på vad du egentligen letar efter.

Hur vet jag då att Mayan kontinentalsäng är den rätta modellen för just dig? Det enkla svaret på den frågan är helt enkelt att det kan du inte veta säkert. Det är något du helt sonika får försöka att ta reda på genom att ta reda på så mycket relevant information som möjligt om de olika sängmodeller som finns därute på marknaden. Titta närmare på de olika kontinentalsängsmodellerna och vad de kostar.

Varför kontinentalsäng?

Det som kontinentalsängar har gemensamt från modell till modell, oavsett vilken det handlar om, är själva uppbyggnaden. Det är också uppbyggnaden av kontinentalsängen som ger det lyxigare draget som saknas i andra slags sängmodeller. En kontinentalsäng består nämligen av en ramsäng – som agerar sängens bas, varefter följer en resårmadrass och längst upp en bäddmadrass.

Resårmadrassen är cirka sex centimeter tjock och består i övrigt av pocketfjädrar fördelade över flera komfortzoner. Dessa pocketfjädrar i kombination med komfortzonerna skänker en stabilitet samt en komfort som är svårfunnen med andra modeller. Och ovanpå resårmadrassen hittar man tillika en bäddmadrass som i sin uppbyggnad består av latex.

Väldigt många svenskar lider av kroppsliga åkommor av olika slag. För dessa individer kan en ny säng av god kvalitet innebära skillnaden mellan en å ena sidan god å den andra sidan förfärlig nattsömn. Att lida av olika smärtor, särskilt ryggont, är dessvärre något som riktigt många betraktar som en närmast naturlig del av deras vardag. Detta är först och främst synd med tanke på att ryggont och andra liknande åkommor inte bör betraktas som en del av vardagen, utan snarare något som det i allra högsta grad är möjligt att göra något åt.

Lider du eller någon du känner av ryggproblem? Läs mer om vad du kan göra åt det här.

En latex bäddmadrass ger en väldigt tydlig och välgörande elasticitet, vilket i sin tur skänker dig som ligger ovanpå en komfort och tryckavlastning som i jämförelse med andra sängmodeller helt enkelt är överlägsen. Att ligga ovanpå en latex bäddmadrass som den som hittas i uppbyggnaden av en Mayan kontinentalsäng är en särskilt god idé för den som lider av olika slags kroppsliga åkommor och därför lider av exempelvis ryggont eller liknande problem.

🛌 Hur hittar jag det bästa kontinentalsäng erbjudandet?

Bra erbjudanden på kontinentalsängar finns på flera olika ställen, särskilt på nätet. Det finns många olika modeller att välja mellan, i en rad olika prisklasser. Se hur du hittar det bästa erbjudandet här.

🛌 Vad innehåller de tre madrasslagren?

Ramsängen är basen för kontinentalsängen, varefter följer den några centimeter tjocka resårmadrassen och sist en latex bäddmadrass. Läs mer om de 3 madrasslagren.

🛌 Hur hög är en Mayan kontinentalsäng?

En av de allra främsta anledningarna till att kontinentalsängar utgör ett så populärt inslag på sängmarknaden både i Sverige, våra skandinaviska grannländer, samt i Nordamerika, är just höjden på modellen. Man kliver rakt ur en kontinentalsäng, man är inte tvungen att resa sig upp ur den.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *