Välja säng då ni flyttar ihop – Kontinentalsäng som första säng

Att flytta ihop med någon är en stor grej, oavsett hur omständigheterna ser ut i övrigt. Bara om det där skulle man kunna skriva inte blott en artikel men snarare en hel artikelserie.

Då har man inte ens nämnt att det där med att välja ut en säng också det är en fråga värd att ta i beaktande. Eftersom förhoppningen i nittionio fall av hundra är att förhållandet ska bli långvarigt och framför allt fungera bra, är det en alldeles lysande idé att införskaffa en säng som håller för ett långt förhållande.

➡️ Se bra erbjudanden kontinentalsäng 2020 ⬅️

Välja rätt kontinentalsäng

Marknaden närmast svämmar över av olika kontinentalsängar som allihop säljs som att just de var den absolut bästa modellen och den enda som var värd att lägga pengar på. Sanningen är föga överraskande att riktigt sådär enkelt är det inte. Vilken kontinentalsäng ni bör välja beror helt och hållet på era personliga behov samt hur de ser ut mer exakt. Har någon av er några särskilda fysiska åkommor är anledningen desto större att ta en närmare titt på just de modeller av kontinentalsängar som passar dig utifrån dessa åkommors behov.

De kontinentalsängar som är bäst anpassade efter fysiska åkommors behov är kort och gott de modeller som dessutom profilerar sig på samma vis. Har du exempelvis ryggont eller liknande är kontinentalsängens själva uppbyggnad fördelaktig bara i sig självt, med tanke på att uppbyggnaden med olika lager och skikt skänker en tryckavlastning som inte går att finna i samma grad någon annanstans.

Varför kontinentalsäng?

Kontinentalsängen består av tre skikt var det nedersta också kan sägas vara basen – det vill säga ramsängen. Den är tjock och stabil nog till att rent faktiskt fungera som en säng även ensam, men för den som önskar större stabilitet och större tryckavlastning är det en mycket god idé att välja kontinentalsäng som på alla sätt och vis erbjuder ett stabilare och i hög grad bättre alternativ.

Ramsängen agerar som sagt bas i kontinentalsängen – den bas utifrån resten av sängen är uppbyggd. Efter ramsängen följer resårmadrassen som är cirka sex centimeter bred och innehåller pocketfjädrar fördelade över olika komfortzoner. Dessa fjädrar är i sin tur omstoppade av det som lite förvirrande kallas hybridskum.

Väldigt många svenskar lider av olika kroppsliga besvär, och det handlar verkligen om allt från allergier till rent fysiska smärtor såsom ryggont och liknande. Att ha ont i kroppen innebär som få andra saker att du blir fullständigt beroende av bra omständigheter att spendera din nattsömn i och omkring. Här kan en kontinentalsäng göra riktiga underverk. Läs mer om vad din säng kan göra för att råda bot på dina ryggproblem.

Längst upp i sängen hittar vi så bäddmadrassen vilken för komfortens skull är tillverkad av latex. Det låter kanske märkligt, men faktum är att en latex bäddmadrass erbjuder ett stöd som i det närmaste inte går att finna med något som helst annat material. En latex bäddmadrass är oerhört elastisk och skänker därmed en mycket stor stabilitet för den som ligger ovanpå madrassen.

🛌 Varför ska jag köpa kontinentalsäng?

Kontinentalsängen till skillnad från andra modeller utgörs av hög kvalitet, stilren design och en garanti för god sovkomfort, helt överlägsen andra modeller. Läs mer om fördelarna med en kontinentalsäng.

🛌 Varför kontinentalsäng och inte ramsäng?

För den som gärna vill spara pengar och kanske dessutom inte har särskilt stora krav på det man sover i, då är ramsängen ett gott val. För den som dock har lite högre krav på sovkomforten och så vidare, där är kontinentalsängen ett bättre val.

🛌 Vilken kontinentalsäng är den bästa?

Vilken kontinentalsäng som är den bästa går inte att med enkelhet säga. Det beror självfallet på vilka preferenser du har och så vidare. Men vi har på Sängarguide utsett en bäst i test kontinentalsäng. Se vilken den är här.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *