Varför ska jag köpa en ställbar säng?

En ställbar säng är något många avvisar som en onödig lyx men faktum är att fler borde ha en betydligt mindre skeptisk attityd till den här typen av säng. Såklart kan den ställbara funktionen “bara” användas till att hjälpa dig att lättare se TV-skärmen från din liggplats, men en ställbar säng kan därtill vara ett väldigt bra hjälpmedel till den med ryggproblem och ont i kroppen. Den ställbara funktionen garanterar nämligen en väldigt specifik och personlig liggposition.

Lista över erbjudanden på ställbara sängar hittar du här!

Ännu fler erbjudanden på ställbara sänger följer längre ner i artikeln!

 

Vad många kan uppleva som lite svårt och utmanande när dom står inför köp av en ställbar säng är just att det plötsligt inte enbart handlar om ett sängköp, utan snarare så mycket mer än det. Nu är det mekanik och teknik och dess kvalitet och finesser du måste förstå dig på. Vi rekommenderar dig att bara ta det lugnt för precis som med allt annat kan man läsa på även om den ställbara sängens olika funktioner och egenheter. Den här guiden hjälper dig förhoppningsvis lite.

Att rekommendera är att köpa en säng var sängproducenten inte själv stått för konstruktionen av den ställbara motorn utan där man snarare lämnat det arbetet åt experter. När det gäller motorerna är det viktigaste att tänka på såklart hållbarheten men även hur mycket apparaturen väsnas. Man vill såklart ha en ställbar säng där justeringarna sker mjukt och under största möjliga tystnad.

Precis som med andra typer av sängar är valet av madrass något av ett A och O. Fastheten är det viktigaste att tänka på och vanligtvis finns det två typer att välja mellan: medium och fast och vilken som passar just dig bäst har att göra med din kroppsvikt. En annan sak att ta i beaktande är ifall det är pocketfjädrar eller multipocketfjädrar du vill ha i din madrass. Det finns dessvärre en myt som säger att multipocketfjädermadrasser är en uppgradering av sådana i vilka man hittar pocketfjädrar, men det är stämmer alltså inte. I en madrass med multipocketfjädrar får du fler fjädrar per m2 men det innebär också att madrassen per automatik blir en fast sådan, vilket långt ifrån passar alla. Ta reda på vad just du behöver och låt dig inte luras av vad som endast låter bra.

Våra tips på ställbara sängar

Jupiter

 

 

 

 

 

 

 

JUPITER STÄLLBAR SÄNG
9 998 Kronor

—> Köp JUPITER STÄLLBAR SÄNG här! <—

Det är många som anser att med en Jupitersäng är det svårt att hamna helt fel. Vi är av samma åsikt och det råder ingen som helst tvekan om att just Jupiterserien är en storsäljare. I utbudet ingår många andra modeller än just den ställbara, men det förändrar inte det faktum att den ställbara Jupitersängen är populär utöver det vanliga. Sängen är helt danskproducerad vilket garanterar just den kvalitet som skandinaviska konsumenter inte bara vill ha, utan kräver! Likaså är finmekaniken till den ställbara funktionen dansktillverkad och det är närmare bestämt det erkända företaget Linak som står bakom. Kort sagt, en bra säng för ett bra pris.

 

 

 

 

 

 

 

NORDKAP STÄLLBAR SÄNG
10 495 Kronor

—> Köp NORDKAP STÄLLBAR SÄNG här! <—

Ännu en danskproducerad säng där kvalitén stått i centrum för tillverkningen, utan att för den sakens skull resultera i ett pris som totalt skjutit i höjden. Nordkap har allt som man kan förvänta av en ställbar säng och möjligen faktiskt ännu lite mer. För att undvika krångel med sladdar som fastnar och slår knut på sig själva har tillverkarna bakom Nordkap helt enkelt valt att erbjuda en lösning med trådlös fjärrkontroll. Det är vad deras kunder förtjänar, anser dom. Vi håller med. Dessutom är den ställbara motorn tillverkad av det tyska företaget Okin som är en av världens absolut största och mest respekterade försäljare av ställbara motorer till sängar. Kvalitet med stort K, med andra ord.

ADJUSTABLE 90 Ställbar säng Ljusgrå i gruppen Inomhus / Sängar / Ställbar säng hos Furniturebox (110-28-22053s)

ADJUSTABLE 90 STÄLLBAR SÄNG
6 995 Kronor

—> Köp ADJUSTABLE STÄLLBAR SÄNG här! <—

En ställbar säng i ljusgrått tyg samt med en bäddmadrass i polyeter. Ben väljer du som konsument och dom kommer i flera olika varianter som alla har sina egna finesser. Det här är en säng som erbjuds till ett nästan orimligt bra pris men detta till trots har leverantörerna inte slarvat med dom rent kvalitetsmässiga funktionerna. Såväl huvud- som fotända är ställbara och den medföljande fjärrkontrollen är naturligtvis utformad så att du inte behöver ha en doktorsgrad i fysik för att förstå dig på den. Det är alltid en trygg garanti för lite äldre kunder. Rekommenderas.

HILDA 180 Ställbar Säng + Gavel Reyna Grå i gruppen Inomhus / Sängar / Ställbar säng hos Furniturebox (110-28-85314s)

 

 

 

 

 

 

 

HILDA 180 STÄLLBAR SÄNG + GAVEL
17 995 Kronor

—> Köp HILDA STÄLLBAR SÄNG här! <—

Själva moderskeppet när det kommer till ställbara sängar. Ja, priset är högre än dom andra alternativen men det speglar också principen att du får vad du betalar för. Här är det kvalitet och hållbarhet rakt igenom och utan att överdriva är lyx såklart ett ord som faller lätt på tungan när det gäller Hilda. Huvudgaveln är fint utformad men har även den praktiska funktion att den skyddar väggen bakom. Fjärrkontrollen är sladdförsedd och i övrigt finns inte mycket mer att säga om den här sängen, annat än att det ÄR en kvalitetsprodukt.

Senses Classic

SENSES CLASSIC
10 495 Kronor

—> Köp SENSES CLASSIC här! <—

En säng som kombinerar det bästa av olika skolor inom den skandinaviska produktionstraditionen. Själva sängen och den ställbara motorn är tillverkade i Danmark men den ställbara botten är konstruerad utifrån svensk högkvalitativ tall. Det bästa som två grannländer kan erbjuda i symbios, och för ett pris som få skulle kunna hävda är särskilt magstarkt. Senses Classic är ett säkert val för dig som vill ha en bra ställbar säng som samtidigt inte kostar skjortan.

Venus

VENUS STÄLLBAR SÄNG
12 498 Kronor

—> Köp VENUS STÄLLBAR SÄNG här! <—

Sängarna i Venusserien är alltid populära, så varför inte välja en ställbar säng från just den kollektionen, snarare än någon annan? Venus förlitar sig på en hållbar tillverkning i rejäla material och dessutom erbjuder producenterna bakom den här möbeln något lite extra. Venus är nämligen utrustad med en extra nacklyftsfunktion som alltså sträcker sig bortom det annars ganska standardiserade huvudlyftet. Det ger det där lilla, lilla extra som ändå betyder så mycket. Rekommenderas.

 

Nu har vi gett er några tips som vi hoppas skänker såväl inspiration som intresse och köpglädje. En ställbar säng kan ofta vara en större investering än vid ett köp av en “vanlig” säng men inte att förglömma är det faktum att du som konsument också får så mycket mer för dina pengar. Vet du vad? Köp en ställbar säng till dig själv, eller till dig och din partner. Du förtjänar det! Ni förtjänar det!

 

SOV GOTT!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *