Varför ska jag köpa en ställbar säng?

En ställbar säng är något många avvisar som en onödig lyx men faktum är att fler borde ha en betydligt mindre skeptisk attityd till den här typen av säng. Såklart kan den ställbara funktionen “bara” användas till att hjälpa dig att lättare se TV-skärmen från din liggplats, men en ställbar säng kan därtill vara ett väldigt bra hjälpmedel till den med ryggproblem och ont i kroppen. Den ställbara funktionen garanterar nämligen en väldigt specifik och personlig liggposition.

Hitta bästa ställbar säng

Lista över erbjudanden på ställbara sängar hittar du här!

Ännu fler erbjudanden på ställbara sängar följer längre ner i artikeln!

Vad många kan uppleva som lite svårt och utanande när dom står inför köp av en ställbar säng är just att det plötsligt inte enbart handlar om ett sängköp, utan snarare så mycket mer än det. Nu är det mekanik och teknik och dess kvalitet och finesser du måste förstå dig på. Vi rekommenderar dig att bara ta det lugnt för precis som med allt annat kan man läsa på även om den ställbar säng olika funktioner och egenheter. Den här guiden hjälper dig förhoppningsvis lite.

Att rekommendera är att köpa en ställbar säng var sängproducenten inte själv stått för konstruktionen av den ställbara motorn utan där man snarare lämnat det arbetet åt experter. När det gäller motorerna är det viktigaste att tänka på såklart hållbarheten men även hur mycket apparaturen väsnas. Man vill såklart ha en ställbar säng där justeringarna sker mjukt och under största möjliga tystnad.

Precis som med andra typer av sängar är valet av madrass något av ett A och O. Fastheten är det viktigaste att tänka på och vanligtvis finns det två typer att välja mellan: medium och fast och vilken som passar just dig bäst har att göra med din kroppsvikt. En annan sak att ta i beaktande är ifall det är pocketfjädrar eller multipocketfjädrar du vill ha i din madrass. Det finns dessvärre en myt som säger att multipocketfjädermadrasser är en uppgradering av sådana i vilka man hittar pocketfjädrar, men det är stämmer alltså inte. I en madrass med multipocketfjädrar får du fler fjädrar per m2 men det innebär också att madrassen per automatik blir en fast sådan, vilket långt ifrån passar alla. Ta reda på vad just du behöver och låt dig inte luras av vad som endast låter bra.

Våra tips på ställbara sängar

JUPITER STÄLLBAR SÄNG

Det är många som anser att med en ställbar säng av modellen Jupiter är det svårt att hamna helt fel. Vi är av samma åsikt och det råder ingen som helst tvekan om att just Jupiterserien av ställbara sängar är en storsäljare. I utbudet ingår många andra modeller än just den ställbara, men det förändrar inte det faktum att ställbar säng av modellen Jupiter är populär utöver det vanliga. Sängen är helt danskproducerad vilket garanterar just den kvalitet som skandinaviska konsumenter inte bara vill ha, utan kräver! Likaså är finmekaniken till den ställbara funktionen dansktillverkad och det är närmare bestämt det erkända företaget Linak som står bakom. Kort sagt, en bra säng för ett bra pris.

NORDKAP STÄLLBAR SÄNG

Ännu en danskproducerad säng där kvalitén stått i centrum för tillverkningen, utan att för den sakens skull resultera i ett pris som totalt skjutit i höjden. Nordkap har allt som man kan förvänta av en ställbar säng och möjligen faktiskt ännu lite mer. För att undvika krångel med sladdar som fastnar och slår knut på sig själva har tillverkarna bakom Nordkap ställbar säng helt enkelt valt att erbjuda en lösning med trådlös fjärrkontroll. Det är vad deras kunder förtjänar, anser dom. Vi håller med. Dessutom är den ställbara motorn tillverkad av det tyska företaget Okin som är en av världens absolut största och mest respekterade försäljare av ställbara motorer till ställbar säng. Kvalitet med stort K, med andra ord.

SENSES CLASSIC

En säng som kombinerar det bästa av olika skolor inom den skandinaviska produktionstraditionen. Själva den ställbara sängar och den ställbara motorn är tillverkade i Danmark men den ställbara botten är konstruerad utifrån svensk högkvalitativ tall. Det bästa som två grannländer kan erbjuda i symbios, och för ett pris som få skulle kunna hävda är särskilt magstarkt. Senses Classic är ett säkert val för dig som vill ha en bra ställbar säng som samtidigt inte kostar skjortan.

VENUS STÄLLBAR SÄNG

Ställbar säng i Venusserien är alltid populära, så varför inte välja en ställbar säng från just den kollektionen, snarare än någon annan? Venus förlitar sig på en hållbar tillverkning i rejäla material och dessutom erbjuder producenterna bakom den här möbeln något lite extra. Venus är nämligen utrustad med en extra nacklyftsfunktion som alltså sträcker sig bortom det annars ganska standardiserade huvudlyftet. Det ger det där lilla, lilla extra som ändå betyder så mycket. Rekommenderas.

Nu har vi gett er några tips som vi hoppas skänker såväl inspiration som intresse och köpglädje. En ställbar säng kan ofta vara en större investering än vid ett köp av en “vanlig” säng men inte att förglömma är det faktum att du som konsument också får så mycket mer för dina pengar. Vet du vad? Köp en ställbar säng till dig själv, eller till dig och din partner. Du förtjänar det! Ni förtjänar det!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *