Varför ska jag köpa en ramsäng?

En ramsäng är alltid ett populärt och praktiskt alternativ där konstruktionen består av en träram varpå ett par ben kan monteras direkt på madrassen. Ofta köper du din ramsäng med allting på plats och allt du behöver göra är bara att skruva på benen, sen är den färdig att sova i.

Lista över bra erbjudanden på ramsängar

Ännu fler erbjudanden på ramsängar följer längre ner i artikeln!

Tyvärr finns det alltför många sängar ute på marknaden som inte behandlar konsumenten som en unik person med väldigt specifika behov och vanor. Inte sällan ligger människor dåligt i sina sängar och upplever ett närmast ständigt behov av att skifta sovposition för att motverka belastningar på fel punkter. Här är pocketfjädrar och multipocketfjädrar väldigt bra hjälpmedel som ser till att du ligger bekvämt och inte vaknar upp flera gånger för att vända och vrida på kroppen.

Pocketfjädrarna i en madrass är väl anpassade för dig som har en relativ slank kroppsbyggnad och vars vikt inte överstiger 95 kilo. Den här typen av madrass ger en ganska stor fasthet. Madrasser med multipocketfjädrar erbjuder fler stödpunkter vilket endast innebär något företrädesvis bra ifall du har en kroppsvikt som ligger på rund 95 kilo eller mer. En lättare kroppshydda riskerar på en madrass med multipocketfjädrar att sjunka ner med ojämn fördelning vilket med andra ord inte innebär någon härlig sömnupplevelse.

Trots att det inte är nödvändigt för den som inte så önskar rekommenderar vi att du vid köp av en ramsäng även kostar på dig en bäddmadrass. Bland annat underlättar den för en mera personlig anpassning men är såklart även praktisk och går att tvätta vilket ger dig en fräsch och hållbar säng i åratal framöver. Eftersom det finns många slags olika bäddmadrasser att välja mellan erbjuder det såklart stor variation och goda möjligheter för att verkligen personanpassa din säng, trots att ramsängen du köpt förblir densamma.

Våra tips på ramsängar

NOTTE 105 RAMSÄNG GRÅ
3 995 Kronor

En dubbelfjädrad ramsäng med en bonellresår vilket ger en god avlastning för hela din kropp. Bäddmadrassen finns i antingen memory foam eller latex helt beroende av just dina personliga behov och när det gäller tygklädseln är den anpassad att vara såväl praktisk som lätt att matcha till resten av ditt sovrum. Fjädringen är i övrigt tysktillverkad och allt i allt är det här en säng som passar såväl den som sätter pris på kvalitet såväl som på prisvärdhet.

ALLSTON RAMSÄNG MÖRKGRÅ
1 995 Kronor

Det här är ett billigt alternativ och naturligtvis är det därför inte det mest högkvalitativa. Men, för den som prioriterar ekonomi högt så är det ett potentiellt val. Resårbotten består av mjuk bonell och benen är stilrent svarta, vilket gör möbeln lätt att passa in i sovrummet oavsett annan inredning. Till sängen kommer även en mediumfast bäddmadrass.

SENSES LUX RAMSÄNG
11 999 Kronor

—> Köp SENSES LUX här! <—

En ytterst väldesignad och elegant ramsäng som ingår i Senses-kollektionen, vilket är en automatisk kvalitetsstämpel. Senses Lux har en 60mm tjock bäddmadrass och är klädd med möbeltyg av högst tänkbara kvalitet vilket sammantaget innebär ett stycke fint danskt hantverk för en högst rimlig summa pengar.

VENUS RAMSÄNG
7 195 Kronor

—> Köp VENUS RAMSÄNG här! <—

Venusseriens sängar utmärks av av praktiskt hantverk utan några dolda omkostnader, vilket gjort sängarna populära bland svenska konsumenter. Den här ramsängen har temperaturkänsligt Cooltex-skum vilket såklart bidrar med en större komfort, men kanske ännu viktigare är den garanterade längre hållbarheten. Därtill levereras Venus Ramsäng med en extra tjock bäddmadrass som är såväl andningsbar som täckt med ett fuktavledande bambuöverdrag.

BERGEN RAMSÄNG
14 399 Kronor

—> Köp BERGEN RAMSÄNG här! <—

Det skumlager som omger fjädrarna i bäddmadrassen till Bergen är av latex vilket alltid är ett kvalitetstecken. Materialet slits nämligen inte ner med samma styrka eller hastighet som exempelvis polyeter eller andra liknande material. Själva fjädrarna är dessutom så kallade pocketfjädrar vilka alltid är ett populärt val och bäddmadrassen är därtill försedd med ett antiglidskydd vilket ger större komfort för den som sover. Ett bra val.

DORMIO RAMSÄNG 180 SVART
11 995 Kronor

Med sin svartmelerade tygklädsel är Dormio ramsäng ett stilsäkert val som svårligen skulle se helt fel ut i något sovrum. När komforten dessutom inte fått stå tillbaka för designen har vi ju en symbios av det bekväma och det snygga vilket gör Dormio svår att INTE uppskatta. Ribborna i botten är monterade över sängramen och detta skänker en stabilitet som inte hade varit fallet ifall ribborna istället varit monterade under ramen. Det här är en ramsäng som erbjuder vardagslyx för en långt ifrån obscen summa pengar.

BASIC 180 RAMSÄNG SANDBEIGE
4 995 Kronor

Namnet säger allt. Det är basic men för den sakens skull är det en bra produkt för en rimlig summa pengar. För att passa ett så stort segment av befolkningen som möjligt är sängen konstruerad med medelfast komfort och vidare har Basic Ramsäng en bonellresår som bäst passar till individer som inte väger särskilt mycket. Tygklädseln är i en diskret beige ton och du väljer själv som konsument ifall du föredrar en bäddmadrass av latex eller polyeter.

Varför en ramsäng?

Vad är den största fördelen med att just välja en ramsäng när du går i tankar om att köpa ny säng? Enkelheten och prisvärdheten är såklart något som lockar många. Faktiskt är det ju så med en ramsäng att du monterar på ett par ben och så plötsligt (!) har du en splitterny säng. När priset så dessutom inte är särskilt magstarkt är det såklart en härlig känsla för många konsumenter. Man slipper en massa arbete och kanske ännu viktigare så slipper man att leva på vatten och bröd till nästa löning för att få budgeten att gå runt.

Vi hoppas att våra tips skänkt idéer och kunskap till dig som funderar på att köpa en ny säng, men samtidigt rekommenderar vi alltid att du även läser på själv och gör ett klokt val. En säng är trots allt, oavsett hur man vrider och vänder på saken, något man inte gör sig av med i en handvändning. Gör ett bra val – för din skull!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *