Bästa dubbelsängen

Köp dubbelsäng online, men välj den rätta. Vi väljer i hög grad att köpa dubbelsängar, när vi ska ha en ny säng. Om det är för att du sover tillsammans med en partner, eller för att du bara tycker det är skönt med mycket plats, så är det viktigt att göra rätt val av säng. Här i inlägget kommer jag beskriva de olika typer av sängar, och gå in på vad du ska leta efter, när du väljer säng, så att du i slutet får den bästa dubbelsängen. Läs alla mina råd nedanför.

Bra erbjudanden på dubbelsängar

Den billiga dubbelsängen

Se erbjudanden på dubbla ramsängar

Den populära dubbelsängen

Se erbjudanden på dubbla kontinentalsängar

Dubbelsäng med ställbarhet

Se erbjudande på dubbla ställbara sängar

Finn den bästa dubbelsängen för dig

För att finna den rätta säången, så krävs det att du överväger några olika förhållanden. För det första ska din nya säng passa till din kropp. Detta måste alltid vara det viktigaste, när du väljer säng. Sängen är den viktigaste investeringen i huset, och bör i mina ögon också vara den möbel du investerat mest i (inte nödvändigtvis pengar, men åtminstonde tid, för att få en bra säng). Det är möjligt att köpa bra och billiga sängar online, men det kräver att du någorlunda vet vad som passar dig. Detta bör du förresten och veta, om det blir så att du går ner i en butik och köper din säng, då du annars lätt kan bli övertalad av en säljare till att köpa en säng som är långt dyrare än vad du skulle ha behövt betalat.

När du väljer att köpa en dubbelsäng, så är en viktig faktor hur mycket du väger. Utifrån bland annat vikt, så är det enklare att välja den rätta fastheten på din madrass.

Som utgångspunkt kan du utgå från följande:

  • Du bör välja pocketfjädrar och medium fasthet, om du väger under 80 kg
  • Du bör välja pocketfjädrar och en fast fasthet, om du väger mellan 80 kg och 95 kg
  • Du bör välja multipocketfjädrar och en fast fasthet, om du väger över 95 kg

Därefter är det bra att överväga hur du ligger när du sover. Om du ligger på ryggen när du sover, så är det en bra idé att köpa en fastare madrass, än om du ligger mycket på sidan. Både multipocketfjädrar och pocketfjädrar är av god kvalitet. De är sammansvetsade på så vis så att de ger ett mycket bättre stöd än de klassiska Bonell-fjädrarna, som är fristående. Som utgångspunkt ska du undgå dubbelsängar som endast är med Bonell-fjädrar. Multipocketfjädrar, har som namnet antyder riktigt många fjädrar, och de kan på så vis ge en större fasthet. Detta är anledningen till att multipocketfjädrar är det bästa valet för personer som väger lite mer, även fast de är lite dyrare.

Om du har problem med rygg, höfter eller liknande, så är det extra viktigt att välja en dubbelsäng med extra bra stoppning. Här är det viktigt att du undviker sängar med billigt polyuretanskum eller kallskum som stoppning. Dessa material är okej när det kommer till fuktabsorbering och ventilering, men de ger inget extra stöd till din säng. Kolla istället efter madrasser med memoryskum eller latex.

Billig dubbelsäng: ramsäng

Om din budget inte är så stor, så bör du kolla på en ramsäng dubbelsäng. En ramsäng består av själva ramsängen och en bäddmadrass, jämfört med en kontinentalsäng som har en extra madrass mellan ramsängen och bäddmadrassen. I mina ögon är det dock viktigare att de madrasserna som du har i din säng, är av ordentlig kvalitet, än att du har en extra madrass i dålig kvalitet. Har du inte pengarna till att köpa en säng med 3 bra madrasser, så är det därför en bättre idé att leta efter en ramsäng med 2 bra madrasser.

Läs eventuellt mer om ramsängar i vår guide om dessa.

 

Två förslag på en bra ramsäng dubbelsäng

Billig ramsäng – Jupiter No. 1

Om du ska ha den billigaste dubbelsängen som möjligt, utan att kompromissa med kvaliteten, så är ett riktigt bra förslag Jupiter No. 1. Här har vi en bra danskproducerad ramsäng i superhög kvalitet. Denna ramsäng är inddelad i 5 zoner, som ger ett mer individuellt stöd. Där det är fastare fjädrar vid exempelvis nacken, som är lite mer utsatt under natten. Du kan välja mellan antingen en medium fasthet eller en fast fasthet, så att du kan få den fasthet som passar dig. När du köper denna ramsäng, får du samtidigt en valfri bäddmadrass med i köpet. Här kan du välja mellan en bra Celsius bäddmadrass av skum eller en Latex bäddmadrass. Memory skum är tryckavlastande och formar sig efter din kroppstemperatur, medan latex däremot är fastare ocg ger ett mer jämnt motstånd. Är du oftast väldigt varm av dig, så kan latex vara det bästa valet, då det är mer ventilerande.

Du finner Jupiter No. 1 här

Kvalitets ramsäng till bra pris – Venus No. 1

Med Venus No. 1 får du en förstklassig ramsäng, som dock ändå kostar mycket mindre än de flesta liknande ramsängar. Du får en säng i särklass, som inte liknar det som många tänker när det hör ramsäng. Den kommer med exklusiv och estetiskt imponerande design och bland annat inkluderat snygga Champangeben. Själva madrassen är naturligtvis med dubbelfjädring. Här är det då Mini Bonell och Pocketfjädrar. Det är hela 274 fjädrar per m2, vilket är bland deet bättre inom sängar, och det ger en flexibel och stark ramsäng. Den är dessutom inddelad i 7 komfortzoner, som ger det rätta stödet, oavsett om du ligger på ryggen eller på magen. Detta är en ramsäng, som kan jämföras med många dyra sängar och som fortfarande ger dig en riktig god natts sömn.

Du finner Venus No. 1 här

Det populära valet: Kontinentalsäng

Kontinentalsängarna blir mer och mer populära. Det är möjligt att få billiga kontinentalsängar, där du får tre madrasser i ganmska bra kvalitet, och de tre madrasserna kan ge en extra skön känsla, när du ligger och slappnar av eller sover. Det extra madrasslagret ger ganska enkelt mer komfort i dubbelsängen, och du kommer till en högre grad känna dig som en kung eller drottning, när du ligger och kikar runt i sovrummet. När du väljer en kontinentalsäng, så är det viktigt att du har fokus på alla tre madrasser, för att i sluta upp me det helt rätta valet.

Du kan läsa mer om val av kontinentalsäng här

 

Två förslag på en dubbel kontinentalsäng

Billig kontinentalsäng – Jupiter No. 1

Jupiter No. 1 har ett fast lågt pris, och precis som med ramsängsmodellen så får du otroligt mycket även fast du kanske inte har den största budgeten till att köpa en dubbelsäng. Man har verkligen tänkt på detaljerna, och det är något som man kan märka, när du om morgonen vaknar utvilad och pigg. Något av det som gör det värt att investera en smula extra för att köpa denna säng i förhållande till den ovanstående, är att Jupiter No. 1 är inddelad i 5 komfortzoner. Jupiter No. 1 är dansk kvalitet i särklass, åtminstone när du ser på dess blygsamma pris. Ja det är möjligt att köpa billigare kontinentalsängar, men då ska du också vara beredd på att kompromissa med kvaliteten.

Du finner Jupiter No. 1 kontinentalsäng här

Fantastisk kontinentalsäng till ett lågt pris – Venus No. 1

Venus No. 1 är en danskproducerad säng, där man inte har sparat på råvarorna. Detta är något som dock inte kan ses på priset, som i många fall är hälften om man jämför med vad andra kontinentalsängar i samma kvalitet kostar. Jag är därför inte rädd för att rekommendera denna säng till de flesta som läser detta, och som är på jakt efter en riktigt bra kontinentalsäng. En av fördelarna med Venus No. 1 är bland annat stoppningen, som är riktigt bra, och om du själv har lite problem med ryggen eller liknande, så kommer detta vara ett bra val.

Du finner Venus No. 1 kontinentalsäng här

Många anledningar till att välja en dubbel ställbar säng

Innan du läste denna guide, så övervägde du kanske inte att köpa en ställbar säng. Det finns dock riktigt många bra anledningar till att välja en dubbel ställbar säng. Huvudändan och fotändan kan justeras på en ställbar säng, vilket gör att du kan anpassa din position så att den blir bättre, om du älskar att läsa eller se på tv i sängen, eller om du till exempel lider av problem med vätskor och svullningar i benen, så kan detta eventuellt minska dina smärtor. När du tittar på ställbara sängar, så gäller de samma regler som med kontinentalsängar. Det är nämligen viktigt att du väljer en dubbel ställbar säng, där alla tre skikt av madrasser är av hög kvalitet. Därefter ska du naturligtvis gå efter en säng med en bra motor. Motorn ska helst hålla i lika många år som själva sängen, om du gärna vill ha ut det maximala av din nya dubbelsäng.

Du kan läsa mer om val av ställbara sängar i vår guide här.

 

Två förslag på dubbel ställbarsäng

Billig ställbar säng – Jupiter No. 1

Återigen har vi valt att framhäva Jupiter No. 1. Det är helt enkelt en superbillig säng, och om du har funnit ut att det är en bra idé med en dubbel ställbar säng, men inte har en så stor budget, så är Jupiter No. 1 ställbar säng ett passande val. Det är en billig dubbelsäng, där du får den extra bonusen med att enkelt kunna få komma upp i sittposition eller få upp fötterna lite, när du ska sova. Även om det är en billig dubbelsäng, så får du ändå både madrasser och motor i topklass. Något av det som gör denna säng till något speciellt är, att man här har valt ett speciellt koncept, där man har hela 3 skikt av fjädrar, vilket alltså är mer än den normala ställbara sängen. Det vill säga, att man har valt att lägga fjädrar in i den själva ställbara bottnen, ovan på denna har du en vändbar resårmadrass. Själva resårmadrassen är och i den bättre klassen än standarden. Den är nämligen med ett unikt fjädersystem, som gör att alla ställen på kroppen får det perfekta stödet, men att resten av sängen fortfarande inte känns för fast.

Finn dubbel Jupiter No. 1 ställbar säng här

 

Luxuös ställbar säng till ett lågt pris – Sense Lux

Som i de andra kategorierna, kunde vi gott ha nämnt Venus No. 1, men ett annat kanske änny bättre förslag (eller lika så bra), är Senses Lux ställbar säng. Här får du tre skikt madrass i särskild topklass och ställbarhet till ett utmärkt pris. Speciellt om du är på utkik efter erbjudanden, så är det från tid till tid möjligt att finna den till ett överraskande lågt pris.

Den ställbara sängens ram är av svensk tall, ställbarhetsmotorn är producerad av Linak och madrassen kommer en behaglig nacklyft-funktion. Samtidigt har du ett val mellan två superbra bäddmadrasser till att täcka den ställbara sängen och inte minst förbättra din sömn avsevärt.

Finn Senses Lux ställbar säng här