Bästa bäddmadrass 2020

Att köpa en ny bäddmadrass verkar säkert för ett flertal som något man gör närmast på rutin, något som nästan går av sig självt. Få tänker nog på vilken inverkan en bra bäddmadrass kan visa sig att ha för dig och ditt välbefinnande, vilken stor roll den spelar i att motverka olika fysiska åkommor, såsom ryggont och liknande. Det finns några riktiga fina bäddmadrass ute på marknanden och vi kommer här med våra tips på Bästa bäddmadrass 2020. Exempelvis utgör Mayan 180×200 cm ett riktigt fint val.

Bästa bäddmadrass 2020 – 5 fina tips

Vilken bäddmadrass ska man egentligen välja då man är på jakt efter något nytt? Det finns många bra erbjudanden därute och vi har samlat 5 av dem. Att handla sovrumsattiraljer och större möbler via nätet är något som allt fler svenskar upptäcker att vara ett fint och reellt alternativ. Tidigare har det varit många som inte haft lust att handla det de varit i behov av över webben utan istället konsekvent valt fysiska butiker att vända sig till. Men, fler och fler inser att näthandeln också när det gäller bäddmadrasser och sängar är ett bra alternativ.

Karup Design

En dubbel latex madrass med alla de fördelar som automatiskt följer med en latexmadrass. En latexmadrass skänker den som sover ovanpå den en enorm stabilitet och ett starkt stöd vilket håller, natt efter natt.

Se nuvarande pris – Klicka här.

En dubbel latexmadrass ger ett stöd som din rygg och resten av din kropp kommer att vara dig tacksam för att du valt. Särskilt för den som lider av olika slags kroppsliga åkommor gör latexmadrassen stor skillnad och har dessutom potential för mindra underverk.

En latexmadrass har fördelar som inte endast har att göra med att den ger ett extra stöd. Eftersom latex är ett väldigt stretchbart material, ger madrassen en jämn yta att sova på, oavsett den potentiella ställning du sover i.


Mayan

Mayan bäddmadrass är ett minst sagt bra val, nästan oavsett vad det är du är på jakt efter samt hur dina förutsättningar ser ut. Mayan bäddmadrass har en stor komfort och är inte desto mindre dessutom ett gott miljövänligt val.

Se nuvarande pris – Klicka här.

Det handlar om en hundraprocentigt naturlig bäddmadrass, bestående av organisk latexstoppning. Med det certifierade överdraget med i bilden får man en riktigt bra, hållbar och allergivänlig bäddmadrass.

Den organiska latexstoppningen gör Mayan bäddmadrass till ett väldigt elastiskt alternativ, varför bäddmadrassen passar bra till många olika kroppstyper. Latexstoppningen anpassas helt enkelt utefter det kroppsliga tryck som läggs på den.


Latex Prestige

Latex prestige bäddmadrass är precis som namnet antyder en lyxig modell med hela sex centimeters kärnhöjd. Detta skänker den som ligger på en Latex prestige ett överlägset stöd, natt efter natt, vilket ger en komfort som sträcker sig utöver det vanliga. Därför utgör Latex prestige ett självklart inslag på listan Bästa bäddmadrass 2020.

Se nuvarande pris – Klicka här.

Eftersom latex är ett mycket elastiskt och anpassningsbart material säkrar latexkärnan att oavsett vem som ligger på just denna bäddmadrass, så anpassas madrassen helt efter den personens vikt och kroppstyp – oavsett hur han eller hon ser ut. Detta gör latex prestige bäddmadrass inte bara till ett kvalitetsmässigt smart och hållbart val. Det gör latex prestige bäddmadrass till ett i lika hög grad säkert och tryggt val.


Temprakon Advance

Redan namnet antyder att här handlar det om ett alternativ som skiljer ut sig på ett eller annat vis. Frågan är bara vad det innebär mer precist? Temprakon Advance utmärker sig med sitt temperaturreglerande överdrag vilket gör just den här bäddmadrassen aktivt kylande. Överdraget ventilerar konstant – det andas – och försäkrar på så vis en behaglig sovtemperatur för den som väljer den här modellen. Om sommaren bidrar Temprakon Advance med kyla och om vintern ser bäddmadrassen till att hålla temperaturen i sängen medelvarm.

Se nuvarande pris – Klicka här.

Temprakon Advance har en kärna av så kallat waterlilly-skum vilket är karaktiserat av en hög elasticitet, varför du bör förvänta att få stöd på flera olika ställen samtidigt när du ligger på en Temprakon Advance bäddmadrass. Det underlättar din nattliga sömn oavsett vad för slags kroppstyp du har, eller ifall du lider av några specifika kroppsliga åkommor.


Dubbel Latex Natur

En stabil madrassmodell med dubbel madrasskärna av latex. Detta ger en mycket stabil, komfortabel och hållbar sömnupplevelse. Natt efter natt efter natt.

Se nuvarande pris – Klicka här.

Med den dubbla latexkärnan skänker bäddmadrass en enorm stabilitet och komfort, vilket gör att du oavsett vem du är eller hur din situation ser ut så klarar madrassen dina förutsättningar.


🏅 3 bra ställen att köpa din bäddmadrass

Bättre Nätter – En nätbutik med dansk bakgrund. Här hittar du allt inom säng och sovrum med tillbehör. De har ett stabilt utbud av bäddmadrasser.

Homeroom – En webbhandel vars utbud sträcker sig över precis allt som har med hem och sovrum att göra. Självfallet har de också ett utbud bestående av diverse bäddmadrasser.

Jysk – Webbshopen tillhörande den danska säng- och sovrumsjätten som sedan många år tillbaka är väl etablerad även på den svenska marknaden.

Att köpa bästa bäddmadrass 2020

Att köpa en bäddmadrass är ofta ett fint komplement till ditt sovrum som skänker såväl bättre komfort som en mer hygienisk miljö att spendera natten i. Det finns de som uppfattar bäddmadrassen som något lite överflödigt, alltså något som inte riktigt behövs. Detta är långtifrån sant då bäddmadrassens fördelar med råge överträffar de nackdelar som målats upp. Som redan nämnts skänker en bäddmadrass en större stabilitet jämte en bättre sovkomfort vilket självklart spelar en oerhört viktig roll på längre sikt och i ett vidare perspektiv. Att hygienen förbättras har främst att göra med bäddmadrassens avtagbara överdrag vilket kan tvättas separat. Alltså avlägsnas döda hudceller och svett som annars i åratal tillåts balsamera dina sängkläder.

Våra tips på bra och prisvärda madrasser följer längre ner i artikeln.

Ifall du exempelvis slår till och köper en ramsäng är det värt att lyfta fram att den sängens madrassöverdrag inte går att ta av och därmed går det heller inte att tvätta. Det framstår som ett mer eller mindre obetydligt problem på kort sikt, men på längre sikt kan det komma att ha en betydligt mer negativ inverkan på sängklädernas fräschhet. Köper du en bäddmadrass och använder den direkt ovanpå din ramsäng har du enkelt åtgärdat ditt problem. För den som köper en bäddmadrass med latexkärna går det faktiskt att tvätta inte bara överdraget utan dessutom skummet, men det är en komplicerad process och vi rekommenderar därför att man inte gör det alltför ofta.

Vid köp av några sängmodeller är en bäddmadrass inkluderad i priset men vi rekommenderar trots allt dig som konsument att förhålla dig skeptisk. Dessvärre är det inte ovanligt att de ‘bäddmadrasser-på-köpet’ inte håller särskilt hög kvalité och därför kan det sannolikt bli aktuellt för dig att köpa en bra extern bäddmadrass oavsett.

Latex, memory foam och polyuretan

Det finns olika typer av madrasskärnor där X vanligaste är memory foam, latex och polyuretan. Det sista är det skum vi alla känner från mattor från gymnastiksalar runtom i Sverige och därmed ett ökänt “dött” skum utan egentliga fördelaktiga kvalitéer för din nattsömns räkning. Därför rekommenderar vi att du konsekvent väljer bort polyuretan och istället kikar efter en bäddmadrass där kärnan består av antingen latex eller memory foam.

En bäddmadrass med en kärna av latex – en latex bäddmadrass – är ett utmärkt val och en produkt som behandlar din kropp på bästa tänkbara sätt. Kärnan är nämligen elastisk vilket gör att en latex bäddmadrass formar sig helt efter din kropp och på dom ställen där din kropp sjunker som djupast erbjuder madrassen ett tillbakatryck – ett motstånd som verkar välgörande för din kropp. Det är bara några av fördelarna med en latex bäddmadrass.

En madrass med kärna av memory foam har liknande egenskaper som dem med latex fast är samtidigt annorlunda konstruerad. Den som lägger sig på en madrass med memory foam märker att den formas helt och hållet efter kroppen. Mer exakt innebär detta att memory foam-skummet formas efter din kroppsvärme vilket gör att du sjunker ner på dem mest kritiska tryckpunkterna på din kropp, såsom nacken, ländryggen och skuldrorna.

Vilken ska jag välja?

Som vi redan gått in på är memory foam ett fint val för dig som gärna sjunker djupt ner i en bäddmadrass och som dessutom har ett stort behov av att specifikt kroppsanpassa din sovplats. Dessutom är madrassen att rekommendera för alla de som lätt fryser om natten eftersom den bevarar kroppsvärmen men som följd därav naturligtvis inte att rekommendera för dem som istället önskar sig en svalare säng.

En latex bäddmadrass skapar förutsättningar för en sovupplevelse av motsatt art då det istället för en bevarad värme istället rör sig om en funktion där temperaturen regleras. Den som vill ha det varmt om natten får det så också med en latex bäddmadrass och samma sak gäller den som istället föredrar ett svalt sovrum. Temperaturregleringen fungerar självklart åt båda hållen.

Förutom att behöva ta ställning till huruvida du önskar dig en latex bäddmadrass eller memory foam är det även madrassens tjocklek att fundera över. Som när det gäller så mycket annat är det inte regler huggna i sten som gäller, utan snarare handlar det om riktlinjer med vars hjälp din nattsömn kan förbättras markant. Rent generellt och kanske föga förvånande kan man säga att desto tyngre kroppsvikt, desto tjockare madrass och därmed såklart desto lättare kroppsvikt, desto tunnare madrass.

Fördelarna med elasticitet

När det gäller latex bäddmadrass har dessa fördelen att göra själva madrassen oerhört lättanpassad till individer med stora kroppsliga skillnader. Vanligen behöver man köpa väldigt individanpassade produkter där ens viktklass är av största vikt att ta med i beräkningen, men just i fallet med latex bäddmadrass är en större individanpassning närmast helt överflödig.

Bäddmadrass topplistan

✳️ Mayan 180×200 cm

✳️ Latex Prestige 90×200 cm

✳️ Temprakon Advance

✳️ Dubbel latex natur

Lycka till i ditt madrassletande

Vi på sängarguide.se hoppas att vår guide till bäddmadrasser varit till någorlunda hjälp. Kom bara ihåg att alltid vara kritisk som konsument och endast unna dig själv produkter av hög kvalité och till ett rimligt pris.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Att välja en bäddmadrass […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *