Roliga barnsängar

På den här sidan får du tips om roliga barnsängar samt inredning av barnrum. Du kan läsa om klassiska barnsängar som bil-, prinsess- och tältsängar. Du kan också själv bygga barnsäng, till och med de nämnda varianterna. Förutom att läsa om barnsängarna får du också handfasta tips på hur du kan inreda ett barnrum för att få det både mysigt, rogivande och stimulerande.

Sängar till barn

Det finns flera varianter av sängar till barn som både har blivit trendiga och uppskattade av barn. Många barn vill ha en säng som kan förgylla deras fantasi i deras sovrum där sängen blir en del av deras sagovärld. Läs mer om några olika typer av roliga barnsängar.

Bilsäng

Bilsängen kan vara den mest klassiska barnsängen av dem alla. Bilsängar till barn finns i många olika varianter men de flesta av dem är sportiga. Det handlar då om sängar i modeller som liknar Formel 1-bilar, racer- och rallybilar och liknande. Du kan bland annat hitta bilsängar hos barn-mobler.se. Om du inte hittar någon variant du gillar av de bilsängar som säljs kan du alltid bygga en helt unik variant själv, se våra tips nedan.

Prinsessäng

Hur skulle ditt barn trivas med att sova som en prinsessa eller prins? Prinsessängar har typiskt sett himmelsäng och andra detaljer som får dem att se sagolikt kungliga ut. Det är också en av de mest populära typerna av sängar för barn. Det finns relativt gott om guider på nätet om hur du kan bygga en unik prinsessäng, till exempel hos onlinemagasinet Vi i villa.

Tältsäng

Tycker ditt barn om att tälta? Det går ju inte att göra året runt, men om ditt barn tycker om att sova i tält kan en tältsäng för barn vara ett bra alternativ för de lite kyligare årstiderna. Tältsäng för barn är vanligtvis öppna med en tältliknande konstruktion som det går att lägga täcken eller andra skynken över. Flera onlinebutiker har tältsängar, eller vissa kallar det för hussängar. Du kan köpa hussängar hos litenleker.se. Om du inte hittar någon tältsäng du tycker om bland de som finns att köpa är de relativt enkla att bygga själv.

Kontinentalsäng

En kontinentalsäng för barn har precis som kontinentalsängar för vuxna tre lager. Det handlar alltså här om en säng som är skön att sova i snarare än stimulerande för fantasin. Som med andra typer av sängar kan du välja att köpa en färdig variant eller välja att bygga ramen själv. Det är förstås möjligt att bygga en kontinentalsäng i form av till exempel en bil- eller prinsessäng.

Roliga detaljer för en mysig barnsäng

Oavsett vilken variant av säng du vill köpa till ditt barn är det viktigaste att tänka på att göra en mysig barnsäng och göra det till en plats som barnen kan krypa ner i och sova gott i. Läs våra tips om hur du kan få till den rätta känslan för att skapa en mysig barnsäng och ett fantasifyllt barnrum.

Använd sänghimmel till sängen

Få en extra mysig barnsäng genom att köpa en variant av sänghimmel. Det finns också varianter att köpa som du kan hänga upp i taket. Populära varianter av sänghimmel och sängtält kan du hitta hos Ikea.

Inred med gott om förvaringsmöjligheter

Sätt upp hyllor och annan förvaring på oväntade och lätt åtkomliga platser. Perfekt för att alltid ha leksaker och böcker nära tillhands.

Inred med färg och fantasi

Regnbågar, djungelmiljöer och andra färgstarka motiv uppskattas av de flesta barn.

Köp möbler barnet kan växa med

Det finns till exempel skrivbord som går att höja och sängar som går att förlänga. Var förutseende med att barn kommer växa ur möbler, inte bara kläder.

Hitta vuxensängar

För dig som vuxen finns det flera alternativ för dig som är jakt på en ny säng. Vill du ha en stabil klassisk säng kanske en ramsäng är något för dig, eller en ställbar säng. Letar du efter något större och sängar som blir en del av inredningen i hemmet kan dubbelsängar eller kontinentalsängar passa bättre.