Roliga sängar till dina barn

Erbjudanden på sängar av hög kvalitet hittar du här!

Barn är inte praktiskt lagda. Det vet vi alla och det är också därför som det sägs om vuxna med en spontan och lekfull attityd till livet att dom “har barnasinnet i behåll”. Många föräldrar känner nog igen sig i att det kan vara ganska svårt att få exalterade lintottar i säng när man själv mest av allt bara vill ha några timmars lugn och ro för sig själv med en god bok eller framför TV:n om kvällen. Med en säng som mera känns som en lekplats än ett tråkigt ställe dit barnet blir tvingas sparar du som förälder både tid och energi till dig själv och din potentiella livspartner.

En klassiker bland syskonpar som delar rum är som bekant att sova i våningssäng och dom kvällar man är sams är sommarkollokänslan inte långt borta. Man ligger uppe långt in på natten och pratar och med jämna mellanrum kommer mamma eller pappa in för att kolla att man sover. Och då ligger barnen helt stilla och tysta och sover räv tills dörren stängts varpå det avbrutna samtalet fortsätter.

Våra tips på roliga barnsängar

 

 

 

 

 

 

 

Classic kids våningssäng med en extra säng:
5 825 Kronor

—> Köp CLASSIC KIDS VÅNINGSSÄNG här! <—

Här har vi en våningssäng i klassisk tappning, med den lilla egenart att den även innehåller en extra utdragbar säng. Två sängplatser med chans till tre, med andra ord. Den är tillverkad av massiv furu och kan även enkelt plockas isär för att göras om till två enkelsängar. Stege ingår samt färdigmonterad huvud- och fotgavel.

Tent bed barnsäng:
12 485 Kronor

—> Köp TENT BED BARNSÄNG här! <—

En chans för dom barn som varit på campingsemester att återuppleva att ligga i tält någonstans ute i naturen och höra ljudet av främmande djur därutanför medan man försöker att falla i sömn. Vilken färg det ska vara på tältduken väljs separat och det finns många olika variationer att välja mellan. Tältsängen har dessutom en utdragbar underdel som även kan användas som en extrasäng.

Princess and horse juniorsäng med låda:
3 390 Kronor

—> Köp PRINCESS AND HORSE JUNIORSÄNG här! <—

Här är det en säng som är målad med ekologiska och giftfria färger och utan vassa kanter för ditt barns säkerhets skull. Utformningen är i övrigt klassiskt “flickig” men passar såklart även utmärkt till alla dom pojkar som tycker om prinsessor och hästar, eller kanske bara färgen rosa. Sängen erbjuder dessutom ett smart förvaringsutrymme eftersom den innehåller en låda undertill där man kan ha sängkläder eller vad man nu önskar stoppa undan.

Racerbilsäng:
2 399 Kronor

—> Köp RACERBILSÄNG här! <—

Sängen som beskrivs som alla pojkars dröm passar lika bra till dom flickor som drömmer om att bli racerförare. Sängen är som bekant utformad som en sportbil och sammansatt i kompositmaterial. Varken madrass eller sängkläder eller kudde ingår i köpet.

Barnsäng med dockhus:
2 399 Kronor

—> Köp BARNSÄNG MED DOCKHUS här! <—

Här har leken verkligen tagit steget heeeela vägen in i sovrummet. En säng som inte bara är en säng utan även ett dockhus! Sängen är konstruerad i hållbart trä och är tillräckligt låg för att även dom allra minsta enkelt ska kunna ta sig in och ut ur sovplatsen.

Treehouse barnsäng

Treehouse barnsäng:
20 780 Kronor

—> Köp TREEHOUSE BARNSÄNG här! <—

Sängen som får barnet som sover därinne att känna sig som Tarzan. Fin design och god kvalitet samt ett stort utbud av färger gör den här sängen till ett fantastiskt val för den som önskar uppfylla sina barns önskan om att bo bland träden, bland fåglar och andra vilda djur. Självklart går det även bra att använda Treehouse barnsäng som en lekkoja, med eller utan madrass och sängkläder inuti.

 

Varför en rolig säng?

Ibland måste vi låta bli att ställa den typen av frågor när det har att göra med barn eftersom ett “vuxet” svar inte är att förvänta. Varför en rolig säng? Varför inte. Ja, precis sådär enkelt kan det faktiskt vara ibland och särskilt när det gäller barn. Dom tycker om att ha det roligt och dom tycker om roliga saker. I en vuxens ögon är en säng en bra säng ifall den erbjuder henne/honom en god natts sömn. Men i ett barns ögon är det där med komfort inte hela historien. Det är såklart viktigt även för dom, men ett barn kräver mer än så. Saker och ting måste intressera dom bortom dom rent praktiska användningsområden exempelvis en säng erbjuder.

Forskning visar att det är nyttigt för barn att växa upp i en miljö där deras kreativitet och fantasi stimuleras och inte hämmas. Tyvärr glömmer många föräldrar ofta bort att leken för barnet inte bara är förströelse och därmed är den inte en “meningslös” syssla som istället skulle kunna fyllas ut med något annat. Leken är barnets sätt att förstå sig på, imitera och sedermera själv bli en del av vuxenvärlden. Varför leker barn så ofta Mamma-Pappa-Barn? Jo, för att bearbeta och förstå sig på det vuxna sam- och familjelivet. Varför leker dom krig? För att förstå sig på allt det hemska och brutala dom ser på nyhetssändningar på TV. Varför iträder sig barn olika karaktärer vars namn dom ofta föredrar att bli tilltalade med, hellre än med sitt riktiga tilltal? Därför att dom försöker reda ut den egna identiteten och deras plats i samröre med andra.

Allt det här kanske låter som överpedagogiskt nonsens och irrelevant för vilken säng man bör välja till sin son eller dotter. Men det som verkar överflödigt och tramsigt är i själva verket en fundamental beståndsdel i en hälsosam uppväxt. Sängen är ett ställe där vi spenderar en väldigt stor del av vår tid och kanske i ännu högre grad under uppväxten än senare. Varför inte därför göra sängen till ett ställe bortom bara en fyrkantig möbel i vilken vi ligger medvetslösa åtta timmar om dygnet?

Gör dig själv en tjänst genom att göra sovrummet till ett ställe dit dina barn VILL in, inte en plats dom till varje pris vill hålla sig borta ifrån. Det gynnar dig. Men gör samtidigt en insats för dina barns skull och skaffa dom ett sovrum där leken och fantasin står i centrum. Det kanske kostar lite mer än ifall du bara köpte den enklast tänkbara sängen men frågan är ifall man bör sätta prislapp på två lyckliga föräldrar och en eller ett par lyckliga barn?

Vi hoppas att vår guide varit givande och skänkt en liten inblick i dom roliga barnsängarnas värld.

 

Sov gott!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *