Köp dubbelsäng online, men välj den rätta. Vi väljer i hög grad att köpa dubbelsängar, när vi ska ha en ny säng. Om det är för att du sover tillsammans med en partner, eller för att du bara tycker det är skönt med mycket plats, så är det viktigt att göra rätt val av säng. Här i inlägget kommer jag beskriva de olika typer av sängar, och gå in på vad du ska leta efter, när du väljer säng, så att du i slutet får den bästa dubbelsängen.

⬇️ Hitta fina tips på modeller av dubbelsängar längre ner ⬇️

🏆 Bra erbjudanden på dubbelsängar

Den billiga dubbelsängen

> Se den här <

Den populära dubbelsängen

> Se den här <

Dubbelsäng med ställbarhet

> Se den här <

👍 Finn den bästa dubbelsängen för dig

För att finna den rätta säången, så krävs det att du överväger några olika förhållanden. För det första ska din nya säng passa till din kropp. Detta måste alltid vara det viktigaste, när du väljer säng. Sängen är den viktigaste investeringen i huset, och bör i mina ögon också vara den möbel du investerat mest i (inte nödvändigtvis pengar, men åtminstonde tid, för att få en bra säng). Det är möjligt att köpa bra och billiga sängar online, men det kräver att du någorlunda vet vad som passar dig. Detta bör du förresten och veta, om det blir så att du går ner i en butik och köper din säng, då du annars lätt kan bli övertalad av en säljare till att köpa en säng som är långt dyrare än vad du skulle ha behövt betalat.

När du väljer att köpa en dubbelsäng, så är en viktig faktor hur mycket du väger. Utifrån bland annat vikt, så är det enklare att välja den rätta fastheten på din madrass.

Som utgångspunkt kan du utgå från följande:

  • Du bör välja pocketfjädrar och medium fasthet, om du väger under 80 kg
  • Du bör välja pocketfjädrar och en fast fasthet, om du väger mellan 80 kg och 95 kg
  • Du bör välja multipocketfjädrar och en fast fasthet, om du väger över 95 kg

Därefter är det bra att överväga hur du ligger när du sover. Om du ligger på ryggen när du sover, så är det en bra idé att köpa en fastare madrass, än om du ligger mycket på sidan. Både multipocketfjädrar och pocketfjädrar är av god kvalitet. De är sammansvetsade på så vis så att de ger ett mycket bättre stöd än de klassiska Bonell-fjädrarna, som är fristående. Som utgångspunkt ska du undgå dubbelsängar som endast är med Bonell-fjädrar. Multipocketfjädrar, har som namnet antyder riktigt många fjädrar, och de kan på så vis ge en större fasthet. Detta är anledningen till att multipocketfjädrar är det bästa valet för personer som väger lite mer.

Om du har problem med rygg, höfter eller liknande, så är det extra viktigt att välja en dubbelsäng med extra bra stoppning. Här är det viktigt att du undviker sängar med billigt polyuretanskum eller kallskum som stoppning. Dessa material är okej när det kommer till fuktabsorbering och ventilering, men de ger inget extra stöd till din säng. Kolla istället efter madrasser med memoryskum eller latex.

👍 Billig dubbelsäng: ramsäng

Om din budget inte är så stor, så bör du kolla på en ramsäng dubbelsäng. En ramsäng består av själva ramsängen och en bäddmadrass, jämfört med en kontinentalsäng som har en extra madrass mellan ramsängen och bäddmadrassen. I mina ögon är det dock viktigare att de madrasserna som du har i din säng, är av ordentlig kvalitet, än att du har en extra madrass i dålig kvalitet. Har du inte pengarna till att köpa en säng med 3 bra madrasser, så är det därför en bättre idé att leta efter en ramsäng med 2 bra madrasser.

Ett billigare alternativ är särskilt att rekommendera samt för dig (eller er) att föredra i de lägen där ni inte lider av några särskilda kroppsliga åkommor eller kan sägas vara i beroendeställning till några särskilda behov. Ifall ni sover gott om natten, så är dubbelsängen sammansatt av två ramsängar en god idé att sträva efter med tanke på den komfort och den goda kvalitet den håller utan att för den sakens skull kosta dig skjortan. Att bygga sin egen dubbelsäng är något som fler och fler svenskar gör och vad som är viktigt där är helt sonika att ha gott styr på sina egna behov samt vad det nu än är man kan tänkas behöva för att få just den dubbelsäng man själv upplever att man förtjänar. 

En ramsäng har den fördelen att den kostar mindre och trots det skänker dig som köper dig en komfort och en kvalitet som är värd att räkna med. 

Läs eventuellt mer om ramsängar i vår guide om dessa.

Två förslag på en bra ramsäng dubbelsäng

Billig ramsäng – Jupiter No. 1

Om du ska ha den billigaste dubbelsängen som möjligt, utan att kompromissa med kvaliteten, så är ett riktigt bra förslag Jupiter No. 1. Här har vi en bra danskproducerad ramsäng i superhög kvalitet. Denna ramsäng är inddelad i 5 zoner, som ger ett mer individuellt stöd. Där det är fastare fjädrar vid exempelvis nacken, som är lite mer utsatt under natten. Du kan välja mellan antingen en medium fasthet eller en fast fasthet, så att du kan få den fasthet som passar dig. När du köper denna ramsäng, får du samtidigt en valfri bäddmadrass med i köpet. Här kan du välja mellan en bra Celsius bäddmadrass av skum eller en Latex bäddmadrass. Memory skum är tryckavlastande och formar sig efter din kroppstemperatur, medan latex däremot är fastare ocg ger ett mer jämnt motstånd. Är du oftast väldigt varm av dig, så kan latex vara det bästa valet, då det är mer ventilerande.

Du finner Jupiter No. 1 här

Kvalitets ramsäng till bra pris – Venus No. 1

Med Venus No. 1 får du en förstklassig ramsäng, som dock ändå kostar mycket mindre än de flesta liknande ramsängar. Du får en säng i särklass, som inte liknar det som många tänker när det hör ramsäng. Den kommer med exklusiv och estetiskt imponerande design och bland annat inkluderat snygga Champangeben. Själva madrassen är naturligtvis med dubbelfjädring. Här är det då Mini Bonell och Pocketfjädrar. Det är hela 274 fjädrar per m2, vilket är bland deet bättre inom sängar, och det ger en flexibel och stark ramsäng. Den är dessutom inddelad i 7 komfortzoner, som ger det rätta stödet, oavsett om du ligger på ryggen eller på magen. Detta är en ramsäng, som kan jämföras med många dyra sängar och som fortfarande ger dig en riktig god natts sömn.

Du finner Venus No. 1 här

Det populära valet: Kontinentalsäng

Kontinentalsängarna blir mer och mer populära. Det är möjligt att få billiga kontinentalsängar, där du får tre madrasser i ganmska bra kvalitet, och de tre madrasserna kan ge en extra skön känsla, när du ligger och slappnar av eller sover. Det extra madrasslagret ger ganska enkelt mer komfort i dubbelsängen, och du kommer till en högre grad känna dig som en kung eller drottning, när du ligger och kikar runt i sovrummet. När du väljer en kontinentalsäng, så är det viktigt att du har fokus på alla tre madrasser, för att i sluta upp me det helt rätta valet.

Du kan läsa mer om val av kontinentalsäng här

Två förslag på en dubbel kontinentalsäng

Billig kontinentalsäng – Jupiter No. 1

Jupiter No. 1 har ett fast lågt pris, och precis som med ramsängsmodellen så får du otroligt mycket även fast du kanske inte har den största budgeten till att köpa en dubbelsäng. Man har verkligen tänkt på detaljerna, och det är något som man kan märka, när du om morgonen vaknar utvilad och pigg. Något av det som gör det värt att investera en smula extra för att köpa denna säng i förhållande till den ovanstående, är att Jupiter No. 1 är inddelad i 5 komfortzoner. Jupiter No. 1 är dansk kvalitet i särklass, åtminstone när du ser på dess blygsamma pris. Ja det är möjligt att köpa billigare kontinentalsängar, men då ska du också vara beredd på att kompromissa med kvaliteten.

Är det inte bättre att försöka hitta en ännu billigare modell av kontinentalsäng och således slippa billigare undan? Det är lätt att tänka i de banorna, men faktum kvarstår trots det att en Jupiter No. 1 kontinentalsäng erbjuder något alldeles, alldeles extra som blir svårt att finnan någon annanstans. En Jupiter No. 1 kontinentalsäng erbjuder nämligen kvalitet utöver vad som kan anses för vanligt att förvänta. Du erbjuds en komfort och en stabilitet som i det närmaste helt saknar motstycke. 

Med en Jupiter No. 1 kontinentalsäng har du kontinentalsängens tre madrasslager att förlita dig på, vilket skänker en såväl överlägsen höjd som en komfort och en stabilitet som du inte hittar i andra sängmodeller. Det där har vi redan varit inne på, men det tål att upprepas.  

Du finner Jupiter No. 1 kontinentalsäng här

Fantastisk kontinentalsäng till ett lågt pris – Venus No. 1

Venus No. 1 är en danskproducerad säng, där man inte har sparat på råvarorna. Detta är något som dock inte kan ses på priset, som i många fall är hälften om man jämför med vad andra kontinentalsängar i samma kvalitet kostar. Jag är därför inte rädd för att rekommendera denna säng till de flesta som läser detta, och som är på jakt efter en riktigt bra kontinentalsäng. En av fördelarna med Venus No. 1 är bland annat stoppningen, som är riktigt bra, och om du själv har lite problem med ryggen eller liknande, så kommer detta vara ett bra val.

Vad är skillnaden på Jupiter och Venus frågar du dig? Faktum är att oavsett vilken modell du väljer så har du införskaffat dig en sängmodell av god kvalitet och med en stabilitet och hållbarhet som håller länge. Oavsett vilken modell av kontinentalsäng du väljer att bygga din dubbelsäng av har du därför en hållbarhet samt en komfort som är svårslagen, oavsett hur du vänder och vrider på steken. 

Med en Jupiter No. 1 kontinentalsäng har vi redan varit inne på flera av de mest tydliga fördelarna med modellen och med Venus gäller i hög grad flera av de samma principer. En kontinentalsäng värd sitt namn är alltid, utan undantag, uppbyggd av de tre madrasslagren. Det är ju trots allt just själva uppbyggnaden som skänker den överlägsna stabiliteten och komforten som dessutom håller länge och inte orsakar dig eller någon annan som ska ligga i sängen några problem. 

Du finner Venus No. 1 kontinentalsäng här

💥 Många anledningar till att välja en dubbel ställbar säng

Innan du läste denna guide, så övervägde du kanske inte att köpa en ställbar säng. Det finns dock riktigt många bra anledningar till att välja en dubbel ställbar säng. Huvudändan och fotändan kan justeras på en ställbar säng, vilket gör att du kan anpassa din position så att den blir bättre, om du älskar att läsa eller se på tv i sängen, eller om du till exempel lider av problem med vätskor och svullningar i benen, så kan detta eventuellt minska dina smärtor. När du tittar på ställbara sängar, så gäller de samma regler som med kontinentalsängar. Det är nämligen viktigt att du väljer en dubbel ställbar säng, där alla tre skikt av madrasser är av hög kvalitet. Därefter ska du naturligtvis gå efter en säng med en bra motor. Motorn ska helst hålla i lika många år som själva sängen, om du gärna vill ha ut det maximala av din nya dubbelsäng.

En ställbar säng har självfallet den fördel som andra sängmodeller inte ens kommer i närheten av, nämligen att den kan personanpassas fullständigt samt utefter särskilda och väldigt specifika behov. Ifall du exempelvis lider av ryggont eller har någon annan slags kroppslig åkomma som plågar dig i din vardag, ja då är den ställbara sängen ett alldeles utmärkt verktyg för att uppnå en större nivå av komfort och tillfredsställande i din nattliga sömn. 

En ställbar säng löser ingalunda och på inga sätt och vis alla de problem som kan tänkas uppstå omkring det som har med sovande av god kvalitet att göra. Men det hjälper helt klart en bit på vägen mot en bättre nattsömn. Att det ser ut på det viset går inte att förneka. Ifall du dessutom väljer att bygga upp din dubbelsäng omkring två ställbara sängar har du dessutom den fördel att du och din partner kan ligga bredvid varann om natten och trots att ni rent faktiskt sover i samma säng, så kan ni helt och hållet personanpassa era sängar och därmed även maximera hur gott ni egentligen sover om natten. 

Antalet svenskar som lider i onödan och sover dåligt om natten går naturligtvis inte helt att verifiera till någon specifik siffra. Däremot kan man säga att siffran med säkerhet är stor, trots att den är svår att precist verifiera och definiera. Alltför få väljer dessutom tragiskt nog att göra något åt sina problem, utan istället nöjer de sig med att sova dåligt, år efter år. Vi på Sängarguide.se tycker att det är synd att det ser ut på det här sättet och önskar att ni som ändå går i tankar om att bygga en egen dubbelsäng verkligen ser till att bygga vidare på något hållbart som faktiskt skänker en komfort, en hjälp samt ett extra stöd för alla de som har behov av det. 

Du kan läsa mer om val av ställbara sängar i vår guide här.

Två förslag på dubbel ställbarsäng

Billig ställbar säng – Jupiter No. 1

Återigen har vi valt att framhäva Jupiter No. 1. Det är helt enkelt en superbillig säng, och om du har funnit ut att det är en bra idé med en dubbel ställbar säng, men inte har en så stor budget, så är Jupiter No. 1 ställbar säng ett passande val. Det är en billig dubbelsäng, där du får den extra bonusen med att enkelt kunna få komma upp i sittposition eller få upp fötterna lite, när du ska sova. Även om det är en billig dubbelsäng, så får du ändå både madrasser och motor i topklass. Något av det som gör denna säng till något speciellt är, att man här har valt ett speciellt koncept, där man har hela 3 skikt av fjädrar, vilket alltså är mer än den normala ställbara sängen. Det vill säga, att man har valt att lägga fjädrar in i den själva ställbara bottnen, ovan på denna har du en vändbar resårmadrass. Själva resårmadrassen är och i den bättre klassen än standarden. Den är nämligen med ett unikt fjädersystem, som gör att alla ställen på kroppen får det perfekta stödet, men att resten av sängen fortfarande inte känns för fast.

Att skapa en dubbelsäng av en ställbar säng är en mycket god och rekommenderad idé för dig som eventuellt har vissa problem med leder eller rygg, eller liknande. En ställbar säng erbjuder en komfort och en hjälp för människor med kroppsliga åkommor av olika slag som helt enkelt är något alldeles eget i sitt slag och som inte går att jämföra med vad andra sängmodeller erbjuder. 

Med en dubbelsäng bestående av en eller flera ställbara sängar försäkrar dig du och den du deler säng med möjligheten att helt och hållet personanpassa sängen och dess inställningar, så att var och en som vilar i sängen ligger så bekvämt som det bara är möjligt. Så oavsett om det bara är en av er eller båda två som lider av kroppsliga åkommor så garanterar dubbelsängen bestående av två ställbara sängar att ni var för sig får precis de inställningar ni behöver för att garanetera en så god natts sömn som bara är möjlig.  

Finn dubbel Jupiter No. 1 ställbar säng här

Luxuös ställbar säng till ett lågt pris – Sense Lux

Som i de andra kategorierna, kunde vi gott ha nämnt Venus No. 1, men ett annat kanske änny bättre förslag (eller lika så bra), är Senses Lux ställbar säng. Här får du tre skikt madrass i särskild topklass och ställbarhet till ett utmärkt pris. Speciellt om du är på utkik efter erbjudanden, så är det från tid till tid möjligt att finna den till ett överraskande lågt pris.

Den ställbara sängens ram är av svensk tall, ställbarhetsmotorn är producerad av Linak och madrassen kommer en behaglig nacklyft-funktion. Samtidigt har du ett val mellan två superbra bäddmadrasser till att täcka den ställbara sängen och inte minst förbättra din sömn avsevärt.

Senses Lux ställbar säng har kanske inte samma glamorösa rykte som Jupiter eller Venus, men är detta till trots en stabil sängmodell med god komfort och en finfin hållbarhet. Att bygga din dubbelsäng från ställbara sängar är som vi redan varit inne på en god idé, särskilt ifall läget är sådant att du och den person som du delar säng med lider av en kroppslig åkomma av något slag. I ett sådant läge med exempelvis kroniskt ryggont, ledvärk eller liknande så är en dubbelsäng bestående av Senses Lux ställbar säng gånger 2 en riktig god idé samt en väg till en betydligt bättre nattsömn. 

Att bygga en dubbelsäng består rätt mycket i att veta hur dina behov ser ut samt vad det egentligen är du söker. Det gäller alltid blott att välja en säng bland andra modeller, men då du investerar i en dubbelsäng kan man enkelt uttrycka det som att det gäller dubbelt upp. Så se till att ha bra koll på dina villkor samt hur de ser ut. En ställbar säng erbjuder en komfort samt en anpassningsbar sömn som saknar motstycke eftersom andra sängmodeller förblir mer eller mindre statiska i hur de är uppbyggda. Den ställbara sängen däremot kan anpassas utefter den person som ligger i den i närmast intet sinande antal kombinationer, o.s.v. 

Finn Senses Lux ställbar säng här