Bästa ramsängen

Den typ av säng som kallas för ramsäng är den vanligaste typen av säng du hittar i svenska hem. Här hittar du en guide om ramsängar, inklusive förklaring på vad en ramsäng är för något. Du hittar också en lista som sammanställer de tre bästa ramsängarna som belönats som bäst i test. Listan inkluderar rekommendationer på butiker där du kan hitta dessa ramsängar till bra priser.

Vad är en ramsäng?

En ramsäng består i huvudsak av två delar, en bäddmadrass och en resårbotten. Jämfört med en kontinentalsäng kan en ramsäng upplevas som mer stabil. Det är därför en passande typ av säng om du vill ha en lite fastare känsla, eller om du väger lite mer. Precis som kontinentalsängar kan ramsängar dock varieras med olika typer av madrasser och bäddmadrasser.

Ramsäng bäst i test

Vilken är den bästa ställbara sängen? Här kan du läsa sammanfattningar av test ställbara av sängar. Sammanfattningen består av de tre ställbara sängar som blivit bäst i test.

Kungsängen – Signatur

En ramsäng som fått mycket högt betyg vad gäller ergonomi för alla kroppstyper. Har bäddmadrass i skum och mycket bra stöd för rygg och axel. Signatur går att köpa direkt från Kungsängen.

Mio – Sleep Delux

Sleep Delux finns att köpa från Mio och är en ramsäng som fått höga betyg sett till hållbarhet och ergonomi. En bra säng som passar alla kroppstyper.

Seng – Viking Kronoberg

Viking Kronoberg har fått högt betyg för sin robusta konstruktion och avlastande fjädring. Den kommer i flera utföranden och färger. Sängen har fått bra betyg med stadig komfort. Den finns att köpa hos Seng, tidigare Sängjätten som har bytt namn.

Läs mer om olika sängar på våra sidor om ställbara sängar, dubbelsängar eller kontinentalsängar. För barn finns det även inspiration till roliga barnsängar.