Bästa ställbara sängarna

Om det helt rätta stödet för kroppen är en stor prioritet, och du kanske gillar att läsa i sängen, så är den ställbara sängen det rätta valet för dig. Du kan både justera fotändan och huvudändan på flera olika sätt, och du kan på så vis få den riktiga positionen när du sitter och läser, eller ha upphöjda ben för att minska smärtor.

⬇️ Finn vårt förslag på de bästa ställbara sängarna 2019 nederst i inlägget ⬇️

🎆 Finn ställbar säng av god kvalitet

Det har blivit mer och mer populärt att skaffa sig en ställbar säng, men bara för att en säng är ställbar, så är det inte behöver inte det vara detsamma som att den är den bästa sängen för dig. Vi har tittat lite på när den ställbara sängen är det bästa valet, och kommer med några riktigt bra förslag på vilken ställbar säng som du bör köpa. Här tittar vi på både kvalitet och pris – alltså hur du får ut mest för pengarna. Du kan köpa ställbara sängar från ett pris på ca 7000 kronor och uppåt, och det som först och främst avgör priset är hur bra madrass och bäddmadrass den har, hur bra motor den har och sist med inte minst så avgörs priset naturligtvis också på storleken av sängen.

> Klicka här för att se erbjudanden på ställbara sängar <

Det är passande att köpa en ställbar säng, om du njuter av att läsa i sängen.

🤞 Vem får mest ut av att investera i en ställbar säng

Det är riktigt många människor som vill få ut något av att välja en ställbar säng framför den mer klassiska sängen, och den blir också mer och mer populär. Många tänker dock på äldre människor när de hör prat om ställbara sängar. Anledningen till detta är i hög grad, att ställbara sängar motverkar några av de ting som den äldre delen av befolkningen kämpar med, som exempelvis problem med ryggen och oro i benen. Det bästa medel mot rastlösa ben, är ganska simpelt att ligga med benen högt. I teorin kan det lösas med en kudde, men det kan då vara svårt att finna den rätta sovställningen, och du får därmed inte den optimala sömnen. Genom att höja fotdelen på den ställbara sängen, kan du lätt vända dig både på rygg, mage och ligga på sidan, och fortfarande ha dina ben behagligt upphöjda.

Det är dock många andra riktigt bra anledningar till att välja en ställbar säng framför den klassiska sängen. Många par har problem med att den ena snarkar, och genom att höja huvudändan en smula, så kommer man att kunna få mer ro. Detsamma gäller, när du eller din partner är förkylda. Du får en väsentligt förbättrad sömn när du är riktigt förkyld genom att höja huvudändan lite.

Älskar du att ta en bra bok med dig till sängen eller att se lite tv innan det är dags att sova. En ställbar säng ger en mycket bättre upplevelse. Du slipper att dina armar somnar för att de behöver stödja upp huvudet osv.

👌 En ställbar säng är ett stort plus för gravida kvinnor

Det är inte endast äldre människor som får något ut av att välja en ställbar säng, när det investeras i nya möbler till sovrummet. Gravida är en stor grupp, som skulle vara riktigt glada för att ha en ställbar säng. Vätska i benen och halsbränna är dessvärre något som följer vid en graviditet, men om kvinnan ligger med huvudet lite höjt, och detsamma med benen, så kan båda problemen minimeras mycket. När det sedan har kommit en liten ny till världen, så kommer det på köpet dessutom bli mycket enklare att ligga och amma eller ge flaska, medan barnet ligger bra och tryggt tillsammans med mamman.

Därför ska du välja en ställbar säng:

  • Du får en bättre sömn vid ryggsmärtor
  • Den motverkar rastlöshet i benen
  • Du sover bättre om du är förkyld
  • Motverkar snarkningar
  • Perfekt till dig som läser i sängen
  • Eller har tv i sovrummet
  • Bästa valet av säng för gravida kvinnor

🚩 Välj den rätta fastheten på din nya säng

Det är verkligen inte sak samma över vilken madrass du väljer, när du köper din nya säng. Den nog största anledningen till att välja den ena madrassen framför den andra, är din vikt. Här kan du eventuellt tänka på det i förhållande till din höjd. Hur du sover, har också en påverkan. Om du sover på ryggen ska din madrass vara hårdare än om du ligger på sidan. När du ligger på sidan är det nämligen viktigt att din ryggrad är rak, så att du inte får ont. Som utgångspunkt kan du utgå ifrån följande:

  • Du bör välja pocketfjädrar och medium fasthet, om du väger under 80 kg
  • Du bör välja pocketfjädrar och en fast fasthet, om du väger mellan 80 kg och 95 kg
  • Du bör välja multipocketfjädrar och en fast fasthet, om du väger över 95 kg

Både multipocketfjädrar och pocketfjädrar är av hög kvalitet. De är sammansvetsade på ett sådant vis så att de ger ett mycket bättre stöd än de klassiska bonell-fjädrarna, som är fristående. Multipocketfjädrar har som namnet antyder, riktigt många  fjädrar, och de kan på så vis ge en större fasthet. Och detta är anledningen till att det är det bästa valet, för personer med lite högre vikt, även fast multipocketfjädrar är lite dyrare.

💡 Motorn är viktig i en ställbar säng

Motorn är kärnan i en ställbar säng, och det är därför viktigt att du finner en säng med en bra och inte minst stabil motor. De sängar som vi här på sidan föreslår, är med antingen den tyska Okin motorn eller den danska Linak motorn. De är båda bra ljudlösa motorer och så har de visat sig att vara särskilt hållbara. Detta är viktigt, då de helst ska kunna hålla lika länge som resten av sängen.

👍 De bästa valen: 5 ställbara sängar där du får mycket för pengarna

De 3 sängarna som vi här väljer att framhäva har ett par ting gemensamt. De är alla sängar av bra dansk kvalitet, och så har de alla ett knivskarpt pris. Du är här garanterad den absolut bästa komforten och en motor som inte går sönder på direkten. Vi börjar med den billigaste.

Jupiter No. 1 Ställbar säng

Väldigt mycket säng för ett överraskande lågt pris!

Detta är en ny ställbar säng, som helt säkert kommer bli populär. Du får nämligen en överraskande bra säng för pengarna. Det har lagts ner noggrant arbete på detaljerna samtidigt som att den är väldigt billig. Du får alltså överdrivet mycket för dina pengar. Den ställbara sängen kommer med pocketfjädrar, som ger en riktigt bra sovupplevelse. Sängen är byggd för den nordiska marknaden, alltså Danmark, Norge och Sverige, och du får därför också den sovuplevelse och komfort som vi anser nödvändig här i Norden. Pocketfjäder madrassen är indelad i 5 zoner, som gör att du får det rätta stödet alla ställen på kroppen. Det vill säga, mer fasthet där det är behov för det, så att du undviker skador på exempelvis rygg och skuldra. Du kan köpa denna säng med antingen en medium fasthet eller en fast fasthet, allt efter vad du har behov för. Den Ställbara sängen kommer med antingen en bra bäddmadrass i late eller memory foam.

Du kan köpa Jupiter Ställbar dubbelsäng för ca. 13 995 kronor (180×200) (Extremt billigt i förhållande till kvalitet). Se det nuvarande priset – Klicka här.

Jupiter No. 1 ställbar säng kan jämflras i kvalitet med Senses Classic – se pris här och Viva Classic Bed Elevation – se pris här (kom ihåg att lägga på priset för gavel och ben i det samlade priset).

Venus No. 1

Mest populära ställbara säng under 2014!

Detta är verkligen en behaglig säng! Det är svårt att föreställa sig en bättre komfort än vad du här får. Något av det som gör denna säng till något särskilt är, att man här har valt ett speciellt koncept, där man har hela 3 skikt av fjädrar, vilket alltså är mer än den normala ställbara sängen. Det vill säga, att man har valt att lägga fjädrar in i själva ställbara bottnen, ovan på denna har du då även en vändbar resårmadrass. Själva resårmadrassen är också i bättre klass än standarden. Den är nämligen med ett unikt fjädersystem, som gör att alla ställen på kroppen får det perfekta stödet, utan att resten av sängen känns fast! Med denna säng är du garanterad en otroligt god sömn!

Du kan normalt köpa Venus No. 1 till ca. 29 995 för en dubbelsäng (180x200cm), vilket är ett fynd! Se det nuvarande priset – Klicka här.

Venus No. 1 ställbar säng kan jämföras i kvalitet med Senses Lux Ställbar säng – se pris här och Viva Beds Lux Elevation – se pris här.

Senses Lux Ställbar säng

Vår nya testvinnare

Venus No. 1 har under 2014 och 2015 varit den ställbara säng som vi har gett våra varmaste rekommendationer till. Venus No. 1 är fortfarande lika så bra och billig som tidigare, men med Senses Lux ställbara säng, har det kommit en väldigt stark utmanare. I Senses kollektionen finner man Lux modellen, som namnet antyder, seriens absoluta lyxmodell. Senses Lux ställbara säng kommer med 42 lameller, hög träram av svensk tall, den bästa ställbara motorn från danska Linak samt danskproducerade fjädrar omgivna av tempreaturreglerande cootex stoppning – samt naturligtvis en tillhörande bäddmadrass som har en hela 6 cm latex eller celcius kärna.

Du kan köpa Senses Lux Ställbara säng till ca. 19 995 kronor för en dubbelsäng (180×200 cm). Se det nuvarande priset – klicka här.

Senses Lux Ställbara säng kan jämföras i kvaliteten med Venus No. 1 – se pris här och Viva Beds elevation – se pris här.

Sirius Black Ställbar säng

Sirius Black kan enkelt bli en stor utmanare till Venus No. 1 genom att bli den mest populära ställbara sängen framöver. Den ligger inom samma prisnivå som Venus No. 1, och den har många av de samma kvaliteter. Den har hela 370 fjädrar per m2, vilket är ovanligt många fjädrar. Detta gör naturligtvis något med det stöd du får när du ligger i den ställbara sängen. En stor anledning till att välja Sirius Black ställbar säng framför några av de andra möjligheterna här på sidan, är om du snabbt får det varmt när du sover. Sirius Black har nämligen vändbara madrasser som är stoppade med Cooltex omkring fjädrarna. Detta betyder att de ställbara sängarna är mer kylande och fuktabsorberande, samt mer ventilerande än de flesta andra sängar. Sirius Black är utrustad med samma starka motor som Venus No. 1, och är alltså ett lika så bra val.

Du kan normalt köpa Sirius Black för ca. 36 000 kronor för en dubbelsäng. Se det nuvarande priset – klicka här.

Velda Versus 3C ställbar säng

Om du är på jakt efter det bästa av de bästa, så är Versus 3C ett bra förslag. Här då du en säng som har hela 300 pocketfjädrar per m2, och dessa är indelade i 7 komfortzoner, som garanterar dig det rätta stödet. Med Versus 3C får du en ställbar säng, där design, komfort och kvalitet går hand i hand.

Den ställbara sängen är producerad av ett Belgiskt företag som står bakom några av Europas absolut bästa och mest genomförda koncept.

Med denna ställbara säng, så kommer det för många i början verka lite dyrt att investera i en ny säng, men du är i gengäld då garanterad en plats att sova på som är av världsklass.

Se det nuvarande priset för Velda Versus 3C – klicka här.

👍 Därför är det värt att investera lite extra när du ska köpa en ny säng

Vi använder ca. 1/3 av våra liv i sängen. Det är därför ingen tvekan om att det är den klart viktigaste möbeln i hemmet. Vid köp av bra sängar, så är det också en investering som håller i riktigt många år. Som standard håller en bra säng i ca. 10 år, emn några av de ovanstående kan kanske till och med hålla ett par extra år. Det vill säga, att för exempelvis den dyraste av sängarna ovanför, så är det inte mer än några tusen kronor per år för en stor och skön dubbelsäng. Vi vil gärna säkerhetställa så att du har en bra säng att sova i, läsa och se på tv, och kanske det viktigaste, ett ställe där du kan minimera risken för att förstöra din rygg, skuldra, höfter m.m. Vår sömn är extremt viktig för hur vi ska klara oss resten av våra liv. En god natts sömn påverkar exempelvis vårat minne och vårat humör. Vi hoppas att ovanstående text har varit med till att hjälpa dig med att välja det bättre valet av ställbar säng, så att du kan få sova riktigt gott framöver!