Säng ställbar

På den här sidan kan du läsa information om ställbara sängar. En säng som är ställbar har ett motorsystem som gör att du kan höja och sänka huvudändan, och ibland också fotändan. Detta kan vara bra för ryggen och ibland också för att förbättra blodcirkulationen. Detta för att få bästa möjliga komfort. Du får också tips om bästa ställbara sängen, några olika alternativ och vart du kan köpa dem.

Ställbar säng – Bra eller dåligt?

Planerar du att köpa ställbar säng? Här följer de fyra främsta fördelarna med ställbara sängar.

Andas lättare nattetid


Genom att höja huvudänden en aning förbättrar du din andning under natten.

Minska snarkningar


En ställbar säng kan minska problem med snarkningar.

Optimalt stöd för nacke & rygg


Genom att justera den ställbara sängen kan du få optimalt stöd för rygg och nacke.

Motverka svullna fötter


Om du höjer fotändan kan du mildra problem med svullna fötter.

Bästa ställbara sängen – Hitta testfakta

Vilken är den bästa ställbara sängen? Det har gjorts en hel del test för ställbara sängar. Här nedan har vi hittat några som toppar listorna på ställbara sängar som vinner bäst i test i olika forum. En ställbar säng är en investering och det är viktigt att det blir rätt i ditt val, både som passar in med resten av din inredning men framförallt som är bekväm.

Kungsängen – Stenslund

Kungsängen Stenslund är en ställbar säng med många fördelar. Den är lättstyrd, tillverkad av allergivänliga material och finns att köpa i tre olika hårdhetsgrader. Stenslund finns att köpa hos Kungsängen. Du kan läsa ett mer utförligt test av Kungsängen.

Ekens Entré

Ekens Entré kommer med 20 års garanti, trådlös handkontroll och går att välja i två olika hårdhetsgrader. Entré finns bland annat att köpa hos Sova. Denna ställbara säng testas bland annat hos konsumentmagasinet.

Hästens – Adjustable

Hästens är ett av Sveriges mest välkända kvalitetsmärken för sängar. Deras säng Adjustable är handgjord och går att få med två olika hårdhetsgrader: Medium och hård. Adjustable går att köpa direkt av Hästens. Du kan läsa mer om Adjustable i detta test kring ställbara sängar.