Guiden till allt det som gör ditt sovrum till det där lilla extra

—> Bra erbjudanden på ALLT du behöver till ditt sovrum hittar du här! <—

Sängen är såklart sovrummets okrönte konung, dess mittpunkt och det allting handlar om. Man kan uttrycka det på olika vis men faktum förblir detsamma: utan en säng inget sovrum. Så enkelt är det. Men, det betyder ju i sin tur inte att det inte är även en massa andra saker som bidrar till att göra ditt sovrum till det där lilla extra.

Praktiska sänglådor

Att komma på bra förvaringslösningar är ett problem som hemsöker många. Det är i sig ofta ironiskt eftersom samma bostäder vari man beklagar sig över dåligt med plats till alla ens prylar också brukar vara hem där det finns en massa outnyttjade utrymmen. Ett vanligt sådant är … just det, under sängen!

Somliga väljer att rätt och slätt köra in sina prylar under sovplatsen och var och en gör såklart som dom vill. Vi skulle dock rekommendera att man för sin egen skull väljer en lite smartare lösning. Att bara slänga ner sina saker under sängen riskerar dels att göra vad det nu än är för något man förvarar därnere rysligt dammigt, men därtill är det inte alltid  så lätt att hitta just DET du ska ha i stunden när det ligger sammanflätat med en massa annat bråte huller om buller om vartannat.

Med en sänglåda undviker du att den där sommarklänningen du önskar ta fram i maj är helt dränkt i lurvigt damm. Du undviker också att behöva dra fram varenda grej var för sig eftersom allt ligger samlat i en låda och inte utspritt i alla möjliga underliga riktningar. Och sist men inte minst ser dom små hjulen på sänglådan till att inte bara göra det enkelt att dra den fram och sätta den tillbaka på plats igen, utan därtill skadas inte golvet under sängen. Det riskerar att ske med en låda utan hjul som då måste släpas fram och tillbaka.

NICOLINA SÄNGLÅDA VIT
579 Kronor

En enkel och praktisk sänglåda i trä med vit ytfinish. Ett billigare alternativ som samtidigt erbjuder kvalitet samt allt det som en sänglåda av annan modell erbjuder.

Bra sängkistor

En sängkista är en utmärkt lösning för exempelvis sängkläder och annat som inte riktigt har sin egen plats i annat fall. Det är dessutom en snygg inredningsdetalj som inte alls utgör något hinder för ett trivsamt sovrum. Snarare tvärtom.

Sängkistor kommer i många olika slags varianter och det finns en uppsjö av färgkombinationer och annat att välja mellan. Många väljer att placera möbeln vid sängens fotsida men det går såklart bra även att hitta på andra lösningar. Tack vare den snygga designen undviker man riskera att gå runt och irritera sig på “den där fula möbeln i hörnet”.

Det finns sängkistor som är särskilt anpassade för dubbelsängar, men såklart även kistor till enkelsängar och till och med specifikt till barnsängar.

DOLO SÄNGKISTA 90 LJUSGRÅ
1 441 Kronor

En snygg och neutral kista, klädd i grått tyg. Färgen gör det enkelt att få möbeln att passa ihop med flera olika slags sängar och riskerar inte heller att skära sig fullständigt i något sovrum, nästan oavsett dess design i övrigt.

Snygga sängbord

Titta på någons sängbord och du kan få reda på en hel del om den personen. Ett sängbord är en intim yta som ofta är helt nödvändig i ett sovrum där vi förvarar boken vi läser för tillfället, kanske ett par glasögon, väckarklockan eller vad det nu än kan tänkas vara för något. Men tyvärr är många inte särskilt brydda med vad för slags sängbord dom ska ha när allt fokus istället hamnar på sängen och då riskerar man att stå där med en möbel som passar dåligt in med resten av inredningen och som kanske till och med är för litet eller för lågt vilket knappast gör något gott för din kropp.

INDIA SÄNGBORD 46 MÖRKBRUN
895 Kronor

Ett lite lyxigare sängbord i rustikt kolonial stil. Här kommer inspirationen från Orienten och främst Indien och sängbordet är konstruerat i sheshamträ, ett träslag som framförallt är vanligt i Indien, Pakistan och Nepal.

Ditt sovrum – så mycket mer än bara en sovplats

Som redan tidigare nämnts råder det inga som helst tvivel om att sängen självklart är sovrummets viktigaste beståndsdel, men det förändrar ju i sig inte behovet av att även ta andra beståndsdelar i beaktande. Ett fint sängbord, en praktisk sänglåda eller kanske en robust sängkista? Ett behagligt och vackert sovrum där avslappning står i centrum och ingenting annat, kräver flera ingredienser bortsett från en skön säng att sova i.

Vad gör egentligen ett sovrum? Det kan vara så små saker som ett par vackra gardiner som samtidigt effektivt blockerar ut för mycket ljus om sommarmånaderna. En vacker säng som dessutom är placerad på ett sätt som framhäver sovrummets särart. Eller kanske familjeporträtt och bilder på väggarna som påminner om vem det är som sover i sängen om nätterna.

Dessvärre vet många först vad dom letar efter och vill ha när dom ser det färdiga resultatet först. Men hur kan man då någonsin nå fram till något ifall man inte vet exakt vad man letar efter. Ett bra tips som alltid är såklart att bara ta det stegvis och fokusera på enskilda detaljer och hur dom hänger samman. Ifall man bara går efter ett helhetsintryck direkt riskerar man att göra sig själv blind. Man ser inte skogen för alla träd, så att säga.

Ifall man istället väljer ut ett par gardiner först, och tar i beaktande hur dom bäst passar samman med sängen och familjebilderna som hänger på väggen intill går man sedan bara vidare med samma filosofi som guide när det gäller allt annat i rummet. Vilket överkast och vilka kuddar passar bäst med gardinerna och vilka sängbord ser ut att passa in i ett välfungerande helhetsintryck? Genom att fokusera på en detalj i taget gör du dig själv en stor tjänst när alltsamman ska snurras ihop i slutändan.

Vi råder dig att ta en titt på våra tips för att därefter avgöra själv vad som passar just dina eller era behov. Lycka till i jakten på ett mysigare, mer praktiskt och vackrare sovrum!

Sov gott!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *