Kontinentalsängen har under den senaste tiden blivit allt mer populär. Det finns flera bra anledningar till att det har blivit så. Du får nämligen riktigt mycket komfort och en säng som ser väldigt bra ut i sovrummet.

Finn våra förslag på de bästa kontinentalsängarna 2019 nederst i inlägget.

Du kan se en lista över bra kontinentalsängar här

🏆 Bäst i test kontinentalsäng 🏆

Bedst i test kontinentalseng

Vårt tips till kontinentalsäng bäst i test är Venus Pulse Antracit. Det är en uppgradering av den redan sen tidigare så uppskattade Venusmodellen hos Bättre Nätter. En riktig kvalitetssäng och därför också vår kontinentalsäng bäst i test. Du hittar Venus Pulse Kontinentalsäng – Antracit här!

🛍️ Tre bra ställen att köpa kontinentalsäng online

Bättre Nätter – Ett mycket populärt ställe att köpa såväl kontinentalsäng som andra modeller online. De erbjuder service av hög kvalitet och säljer inga varor andra än de av högsta kvalitet.

MIO – Ett väletablerat företag med ett namn som de flesta känner sedan länge. Bra service och effektiv onlinehandel av god kvalitet.

Homeroom – Ett mindre företag som specialiserar sig på allt möjligt inom hem och sovrum. Här finner du sängar till riktigt bra priser.

🛌 Vad är en kontinentalsäng?

Om vi snabbt ska rada upp vilka fördelar som finns med en kontinentalsäng jämfört med till exempel en ramsäng, och vad som gör den annorluna, så är det i grova drag själva uppbyggnaden. Den är uppbyggd i tre skikt, där du nederst har en ramsäng, så kommer det en resårmadrass och sist men inte minst så har du en bäddmadrass på toppen. Detta gör att du visuellt får några riktigt snygga och inbjudande sängar med riktigt läcker design. Det extra madrasskiktet gör att du får extra mycket komfort och därmed får du också en förbättrad sovupplevelse. Utöver detta så får du också en känsla av att du kliver ur sängen istället för upp ur sängen, och det betyder men än vad man kan tro. När du väljer kontinentalsängen kommer du därför i en större grad känna dig som en kun eller drottning. Det är också viktigt att vi alla sover gott, och här gör de tre madrasserna ofta det lilla extra.

När du köper en kontinentalsäng så är det då hela 3 skikt i sängen, som du ska vara exyta uppmärksam på att alla är i en ordentlig kvalitet. Alla tre madrasser kan naturligtvis vara av väldigt olika kvalitet, och du ska speciellt vara uppmärksam på det nedersta skiktet, där det ofta sparas på kvaliteten. I några fall kan du bli lurad och få en säng där det inte är annat än en träram som det nedersta skiktet. Och du får inte den extra effekten som du trodde.

👍 Så hittar du den bästa sängen just för dig

Det är viktigt med en bra säng. 1/3 av våra liv går till tid i sängen, och en god sömn påverkar i hög grad de sista 2/3.

I ovanstående kom jag lite in på varför du ska välja en kontinentalsäng framför andra typer av sängar, men det är också några val som du ska ha i åtanke när sängen ska köpas. Det är först och främst val i förhållande till madrasserna, och då du med kontinentalsängarna har hela tre madrasser, så kan det också bli lite besvärligare för många. Du ska välja vilken fasthet själva sängen ska ha, och så ska du välja vilken bäddmadrass som sängen ska ha. Båda delarna är väldigt viktiga, då de var och en kan ha en väldigt stor påverkan på din nattsömn. Folk har ofta en tendens till att välja en allt för mjuk säng, och detta gäller faktiskt i ännu högre grad om man har varit nere och prövat sängarna först. Folk blir lätt lurade i butikerna, och tycker det känns skönt de 5-10 minuterna man ligger på sängen nere i butiken, men det är oftast en annan sak efter en lång natts sömn. Därför slutar det oftast med att många köper en säng som passar dem bättre, när de köper den direkt online. Det kräver dock att man vet lite om hur man sover under natten (det ska du ändå veta när du ska ner i butiken) och så kan du därefter använda informationen nedan för att finna den rätta fastheten.

  • Om du har en vikt under 75 kg, så bör det normalt passa med en säng med pocketfjädrar och en medium fasthet.
  • Om du har en vikt mellan 75 kg och 95 kg, så är pocketfjädrar ett bra val, tillsammans med en fast fasthet.
  • Om du har en vikt över 95 kg, så bör du finna en säng med multipocketfjädrar och en fast fasthet.
  • Som du kan se ovanför, så är det riktigt många mennesker som faktiskt ska välja den fasta madrassen. Det är dock inte helt så som vi väljer nere i butikerna. Det går dessvärre ut över riktigt många ryggar, höfter och skuldror, och det ger många irritationsmoment. Om du följer guiden ovanför, så är det inte lika stor risk att det går helt galet vid ditt köp av säng. När vi talar om fasthet på en kontinentalsäng, så är det den översta madrassen som vi talar om. Det är den som det ska bestämmas vilken typ av fjädrar och vilken fasthet. Det är alltså resårmadrassen som du ska ha fokus på, när du väljer vilken fasthet du ska ha.
Jupiter No. 1 är en riktigt läcker dansk kontinentalsäng till ett riktigt lågt pris.

På samma sätt så är det även viktigt att finna en bäddmadrass som passar till din kropp. De bästa bäddmadrasserna är antingen gjorda av Latex eller Memory Foam. Försök undgå andra typer av skummadrasser, då de inte förbättrar din sömnkvalitet, utan snarare ger en falsk känsla av en mjukare säng. Om du väljer Memory Foam skummadrasserna så får du en bäddmadrass som anpassar sig efter din kropp baserat på din kroppsvärme. Det betyder att det känns riktigt skönt att ligga på, men det innebär också att det kan bli ganska varmt, då detta typ av material har svårt med att avge överflödig värme. Är du en person som är varm av sig, så rekommenderar vi att du satsar på en latex bäddmadrass. Latex bäddmadrassen är ett elastiskt material som trycker tillbaka allt efter vilket tryck som läggs på bäddmadrassen, vilket ger dig ett riktigt bra stöd. Det är en naturlig produkt som från naturens sida lätt kan avleda värme, och därför är en riktigt bra produkt, som många kommer vara glada för, speciellt om sommaren.

👍 De bästa erbjudandena: Kontinentalsängar till fantastiska priser

Vi har här valt att framhäva 3 rakt igenom bra sängar. De har som gemensamt att de är danskproducerade och även fast de alla har ett eget pris, så är de alla kontinentalsängar där du får otroligt mycket säng för pengarna. Det är sängar som helt säkert kommer garantera dig en fantastisk sömn de kommande 10-15 åren framöver.

Jupiter No. 1 Kontinentalsäng – läcker dansk säng för livsnjutaren

Jupiter No. 1 är hög kvalitet, läcker design och har en komfort som är värdig kungar. Det har verkligen tänkts på detaljerna, och det är något som man kan märka av, när man om morgonen vaknar pigg och utvilad. Något av det som gör det värt att investera en smula extra för att köpa denna säng, är att Jupiter No. 1 är inddelad i 5 komfortzoner. Det betyder att din kropp får ett mer individuellt stöd allt efter vilken del av kroppen vi talar om. Nacken har exempelvis behov för mer stöd än andra delar av kroppen. Denna snygga kontinentalsäng fås både i medium och fast fasthet, och den kommer med pocketfjädrar som garanterar dig en god natts sömn. Det är verkligen en fantatsisk säng med en höjd på 55 cm.

Du kan köpa Jupiter No. 1 Kontinentalsäng för ca. 10 000 kronor (dubbelsäng 180×200) ( extremt billigt i förhållande till kvalitet). Se det nuvarande priset – Klicka här.

Jupiter No. 1 Kontinentalsäng kan jämföras i kvalitet med Senses Classic – se pris här och Viva Beds Classic Kontinental – se pris här (kom ihåg att lägga till pris för ben och gavel ovanpå priset).

Jupiter No. 2 Kontinentalsäng – Multipocketfjädrar och 5 komfortzoner

Detta är som namnet antyder en uppgradering av Jupiter No. 1. Uppgraderingen består av multipocketfjädrar i resårmadrassen. Det betyder att det är hela 504 fjädrar per m2, och denna kontinentalsäng är ett passande val, om du väger lite mer och har behov för extra bra komfort och fasthet. En läcker säng som produceras i Hedensted i Jylland, och som med sina 5 komfortzoner ser till så att din nacke, ryg, höft och hela resten av kroppen får det optimala stödet hela natten. Utseendemässigt så har den samma snygga design som sin lillebror.

Du kan köpa Jupiter No. 2 kontinentalsäng för ca. 12 500 (dubbelsäng 180×200). Se det nuvarande priset – klicka här.

Venus No. 1 Kontinentalsäng – superskön sömn till ett bra pris

Här på Bättre Nätter är Venus No. 1 Kontinentalsängen en av de absolut bäst säljande sängarna, och det med bra anledningar. Den har hela 250 st 5 zonade fjädrar per m2. Det som gör den till något särskilt är dock att denna säng har latexskum mellan fjädrarna vilket ökar kvaliteten och ser till så att Venus No. 1 är konkurrenskraftig bland de allra bästa kontinentalsängarna på marknaden. Sängen produceras av Kinnabädden och är deras premium säng. Därför är priset också överraskande lågt, när du jämför de med andra sängar av samma kvalitet.

Du kan köpa Venus No.1 kontinentalsäng för ca. 15 000 (dubbelsäng 180×200). Se det nuvarande priset – klicka här.

Venus No. 1 kontinentalsäng kan jämföras i kvalitet med Senses Lux kontinentalsäng – se nuvarande pris här och Viva Beds Lux Kontinental – se nuvarande pris här.

(Bonus information: jag har själv valt att köpa en Venus No. 1 Kontinentalsäng, och jag har sovit fantastiskt i den de senaste året.)

Bergen by BN Kontinentalsäng – med kylande stoppning – Antibakteriellt och Allergivänligt val!

De sista åren har Venus No. 1 varit den mest säljande sängen här på Bättre Nätter. Om någon säng kan slå Venus No. 1, så är vårt förslag att det är Bergen. Sängen är i samma prisklass som Venus No.1, och är en rakt igenom toppkvalitetssäng. Bergen triumferar med hela 300 fjädrar per m2, vilket är otroligt många. Det är dock en annan anleding som gör att vi anser att många bör överväga denna kontinentalsäng. Den har nämligen 35 mm latex. Detta gör att du kommer sova som en kung eller drottning. En annan bra anledning till att välja Bergen sängen, är att den är antibakteriell och allergivänlig. Har du lite fler problem med kvalster och liknande, än genomsnittet, så är detta ett riktigt bra förslag som nästa säng.

Du kan köpa Bergen kontinentalsäng för ca. 30 000 (dubbelsäng 180×200) (se efter erbjudande! Ofta kan den finnas till ett otroligt bra pris). Se det nuvarande pris – klicka här.

🔥 Mycket billig kontinentalsäng

Vi har här på sidan funnit 3 sängar till dig, där du får otroligt mycket sang för pengarna. Har du inte behov för en ställbar sang, så är kontinentalsängen ett passande val för dig som gärna vill ha det bästa av det bästa. Som du kan se ovanför, så behöver det inte vara särskilt dyrt att investera i en riktigt bra kontinentalsäng. När du väljer en billigare kontinentalsäng, så ska du dock naturligtvis vara riktigt övertygad om att kvaliteten är så bra som den bör vara. Vi hoppas att du med våra förslag nu har råd till att köpa en ordentlig kontinentalsäng, för alla har förtjänat den absolut bästa möjliga sömn!

💸 Därför är en kontinentalsäng det riktiga valet

Det finns riktiga många goda grunder till att välja en kontinentalsäng och däribland finner man populariteten. Att fler och fler svenskar väljer kontinentalsäng framför andra modeller är ett tecken på en bättre kvalitet och en större hållbarhet. Samtidigt har vi ännu inte sett dagen då kontinentalsängen kostar alltför mycket i förhållande till vad man faktiskt får för det man betalar för. När det gäller januariutförsäljningar och kampanjer såsom Black Friday är det en mycket god idé att slå till med just en kontinentalsäng.

Hög säng = kontinentalsäng

Med en kontinentalsäng får du en modell som är uppbyggd omkring en ramsäng och därefter en resårmadrass samt en bäddmadrass – i den ordningen. Med alla dessa lager av madrasser är kontinentalsängen faktiskt rätt unik i sitt slag, i jämförelse med andra sängmodeller. Att hävda höjden som en fördel kan man dessutom inte göra för mycket med tanke på den stora komfort och stabilitet som den skänker dig som väljer att sova i en kontinentalsäng. Det blir lättare att komma ur sängen om morgonen och ifall du lider av exempelvis ryggbesvär underlättas dessa problem med en kontintentalsäng.

🌟 Mer om de tre madrasslagren

De tre madrasslagren ger något lite extra till en kontinentalsäng, vilket tydligt saknas i andra modeller av sängar. Varje enskilt madrasslager tillför en extra komfort till din sömn.

Däremot gynnar det ingen ifall de tre lagren av madrass inte består av en viss kvalitet. Då kan det närmast lika gärna kvitta hur många madrasslager en kontinentalsäng består av. Alla tre lager är av lika stor vikt ifall det är största möjliga komfort man siktar efter, så se till din säng också består av det bästa av det bästa, i så stort omfång som är möjligt. En kontinentalsäng som är kvalitet rakt igenom ger något lite alldeles extra och särskilt.

☝️ Se upp för falska varor

Som med så mycket annat lockas ibland bedragare också till sängmarknaden. Därför råder vi dig att helt enkelt hålla ögonen öppna för en kontinentalsäng som blott lever upp till namnet, men inte så mycket mer. Det händer att modeller av sängar saluförs som en kontinentalsäng, trots att de tre madrasslagren saknas. Alltså är det rent faktiskt inte tala om någon kontinentalsäng som sådant, trots att det reklameras som om så vore fallet.  Se upp med det där så att den kontinentalsäng du köper rent faktiskt är en kontinentalsäng, och inget annat.

🌀 Snabba frågor om kontinentalsäng

❓ Vad är en kontinentalsäng?
En kontinentalsäng består oftast av tre lager madrasser, vilket skänker en extra komfort och stabilitet. Ramsängen fungerar som sängens fundament varpå följer resårmadrassen och sist men inte minst bäddmadrassen.

❓ Vilken kontinentalsäng bör jag välja?
På Sängarguide.se hittar du en rad goda erbjudanden och tips som hjälper dig på rätt väg när du önskar finna det bästa som finns på marknaden.

❓Är det inte bättre att köpa kontinentalsäng i en faktisk butik?
Vad som passar dig och dina behov bäst vet egentligen bara du, men faktum är att många har fördomar om onlinehandel helt i onödan. Här på Sängarguide.se finns allt att läsa om hur du väljer rätt och hittar den mest prisvärdiga sängen (kontinentalsäng, ramsäng, o.s.v.)