Bästa Kontinentalsängen

På den här sidan hittar du en guide till kontinentalsängar. Du får tips och råd kring vad du ska tänka på inför inköpet. Du får också rekommendationer på några av de bästa kontinentalsängarna med butiker där du kan hitta dem. Utöver detta får du också utrett vad som är skillnaden mellan ram- och kontinentalsängar.

Vad är en kontinentalsäng?

En vanlig säng har en bäddmadrass med en underliggande resårbotten, den består alltså av två lager. Kontinentalsäng betyder att det är en säng med tre lager. Underst en madrass med resårbotten, i mitten vad som kallas för plymå och överst bäddmadrass. Varför kontinentalsäng? En kontinentalsäng är en bra säng för ryggen eftersom de tre lagren samverkar för att ge mycket bra avlastning för kroppen. Vill du läsa mer om hur du kan avlasta ryggen kan du läsa vår artikel om att välja bäddmadrass.

Ramsäng eller kontinentalsäng

Ska du skaffa en ramsäng eller kontinentalsäng? Här nedan hittar du en jämförelse av de båda sängtyperna.

Kontinentalsäng Ramsäng
  • Kontinentalsäng består av tre madrasskikt: ramsäng, resårmadrass och bäddmadrass. Dessa kan kombineras på olika sätt för en perfekt anpassad säng.
  • Stora möjligheterna till variation baserad på kroppsstorlekar och liggställningar.
  • Ramsängen är den vanligast förekommande typen av säng i Sverige.
  • Har två madrasskikt: ramsängen som består av stoppning och fjädrar, ovanpå denna bäddmadrassen.
  • Ramsängar är generellt sett billigare än kontinentalsängar.

Kontinentalsäng bäst i test

Bättre nätter – SensesFlow

Bättre Sängar är en onlinebutik som har som målsättning att sälja sängar av hög kvalitet online till förmånliga priser. I deras sortiment kan du bland annat hitta den omtyckta kontinentalsängen Senses Flow. Hos Bättre Sängar får du prova din säng 100 dagar, och om du inte blir helt nöjd byta säng.

Bättre nätter omdöme

Bättre Sängar har mycket hög kundnöjdhet. 95% av deras kunder uppger sig vara nöjda eller mycket nöjda efter att ha handlat hos dem.

Kungsängen – Engenäs

Kungsängen är en väletablerad svensk tillverkare av sängar. De säljer sina sängar online och i ett antal fysiska butiker spridda över Sverige. I deras sortiment hittar du bland annat Engenäs, en mycket omtyckt 90-säng som fått hela 4,6 i kundbetyg. Kungsängen har regelbundna rabatter som ger möjligheten att köpa deras sängar till bra priser.

Kungsängen omdöme

Kungsängen har överlag fått mycket bra omdömen från sina kunder. Bland annat uppskattas deras höga servicenivå och kunniga personal.

Sängfabriken – Bolmen

Sängfabriken säljer sina egentillverkade sängar online och i sin butik i Valskog i närheten av Arboga. De säljer sängar och andra möbler till sovrum. Den bästa kontinentalsängen i deras sortiment är Bolmen som är en 140-säng. Hos Sängfabriken kan du få din säng transporterad gratis till din tomtgräns eller port.

Sängfabriken omdöme

Sängfabriken har mycket gott anseende hos sina kunder. Kunderna uppskattar bland annat butikens fördelaktiga prisnivåer och goda service i samband med hemleveranser.

Du kan även få tips på kontinentalsäng för barn hos oss eller varför inte en ställbar säng? Om du är i behov av lite större säng kan en dubbelsäng vara bättre för dig.