Om du endast använder sängen till att sova i, så är ramsängen ett passande val för många. När du köper en ramsäng, får du nämligen en riktigt bra madrass för pengarna.

⬇️ Finn vårt utbud av de bästa ramsängarna 2019 nederst i inlägget. ⬇️

Anledningen till att ramsängen är så populär som säng, och har varit det under riktigt många år, är för att den är uppbyggd med en massiv träram, vilket betyder att den inte behöver annat en ett par ben och så har du en brukbar säng. Ramsängen är en enkel konstruktion, vilket gör att du lätt kan flytta runt på sängen när du exempelvis ska städa. Det gör det dessutom väsentligt enklare om du exempelvis ska flytta vid någon tidspunkt. Den nog största anledningen till att köpa ramsängar är dock nog för många att du kan få en riktigt bra säng för nästan inga pengar. Om vi jämför med en ställbar säng, så kan du ofta få en riktigt vettig ramsäng till 30-40% lägre pris än den ställbara sängen. Även om du fokuserar på priset, så ska du dock inte endast gå efter den billigaste av de billiga. Vi kikar här lite på vilka parametrar utöver priset som du bör välja en ramsäng efter. Nederst i inlägget kommer vi också med några förslag på de bästa ramsängarna du kan köpa online.

🥇 Bäst i test säng: Senses Lux ramsäng

Ny testvinnare funnen (tidigare testvinnare: Venus No. 1)

Det är kvalitets-pocketfjädrar i Senses Lux Ramsäng

Vi har testat många sängar, och Senses Lux Ramsäng är vårat bästa tips, om du vill få mest för pengarna. Det är kvalitet rakt igenom. Du kan läsa vår omdömen längre ner i inlägget.

Köpa säng: Venus Senses Lux

Vår sömn är cirka 1/3 av vårt liv, och det är därför viktigt att välja den rätta ramsängen. Det kan nämligen vara en stor skillnad på kvalitet.

✌️ Så finner du den bästa ramsängen för dig

Det finns riktigt många olika kvaliteter av ramsängar och till lika så många olika priser. Det är därför viktigt att du vet vad du ska kika efter, när du är på jakt efter den bästa ramsängen för dig. Det är en hel del olika saker som avgör kvaliteten på ramsängen. Du ska leta efter följande innan du köper en ramsäng:

  • Typ av fjädrar: Kommer den med bonell-fjädrar, pocketfjädrar, multipocketfjädrar eller en kombination? Pocketfjädrar och multipocketfjädrar ger ett mer anpassat stöd till din kropp än vad bonell-fjädrar gör. Som utgångspunkt bör du undgå madrasser som endast har ett skikt av fjädrar. De bästa ramsängarna kommer normalt ha 2 skikt, där det översta skiktet antingen är pocketfjädrar eller multipocketfjädrar.
  • Hur många fjädrar: Antalet fjädrar kan ha betydelse för hur bra komfort din säng kommer att ha. Om du gärna vill ha en väldigt fast madrass, så bör du ha så många fjädrar som möjligt.
  • Typ av stoppning: Med en bra stoppning kommer ramsängen att ge extra stöd. Här är det bästa valet oftast latex, motsatseb till detta är den billigaste typen av stoppning gjort av polyeterskum. Vilket inte tillför något extra till sängen alls.
  • Höjden på madrassen: Ju högre madrassen är, desto fler stödjande skikt av fjädrar och stoppning har den. Det är svårt att få samma mängd komfort i en ramsäng med en höjd på 30 cm som en med en höjd på 50 cm.
  • Hur många komfortzoner har ramsängen: En ramsäng är inddelad i zoner som i utgångspunkt kommer ge din kropp en mer anpassad komfort. En riktigt bra ramsäng kommer normalt ha antingen 5 eler 7 komfortzoner, som är med till att garantera så att huvud, rygg, rumpa och fötter får den rätta fastheten.

Om du ser efter ovanstående punkter när du köper säng, så är du på god väg till att finna den optimala ramsängen.

💲 De 4 bästa ramsängarna till det rätta priset

Vi har funnit 3 ramsängar som garanterar dig en god sömn, och där du får det mesta möjliga för pengarna. När du köper en säng, så ska den helst kunna hålla, och ge det rätta stödet i de nästkommande 10-15 åren, och därför har kvaliteten på sängen en väldigt stort inflytande på hur billig en ramsäng faktiskt är. Ramsängarna med de lägsta priserna är därför inte något bra val rent ekonomiskt. De 3 ramsängarna som vi har funnit är dock fortfarande relativt billiga sängar, och något som alla bör ha råd att investera i.

 Jupiter No. 1 Ramsäng ( för den prismedvetna)

Här har vi fått tag i en bra danskproducerad ramsäng i superhög kvalitet. Denna ramsäng är indelad i 5 zoner, som ger ett mer individuellt stöd. Det är fastare fjädrar vid till exempel nacken, som är lite mer utsatt under natten. Du kan välja mellan antingen medium fasthet eller fast fasthet, så att du kan få den fasthet som passar dig. Som utgångspunkt bör du välja medium om du väger under 80 kg, och den fastare versionen om du väger över 80 kg. Jupiter No. 1 kommer med pocketfjädrar som skapar en bra komfort. När du köper Jupiter No. 1, så kan man också märka att det inte har sparats på kvaliteten, och madrassen är därför placerad i en bra och stark träram av svensk tall, vilket gör den hållbar. När du köper denna ramsäng, får du samtidigt en valfri bäddmadrass med i köpet. Här kan du välja mellan en bra Celsius bäddmadrass av skum eller en Latex bäddmadrass. Memory skum är tryckavlastande och formar sig efter din kroppstemperatur, medan latex är fastare och ger ett mer jämnt motstånd. Är du väldigt varm av dig, så kan latex vara det bästa valet, då det är mer ventilerande.

Du kan köpa Jupiter No. 1 ramsäng billigt hos Bätter Nätter och normalt spara mellan 50-60% i förhållande till fysiska butiker. Se nuvarande pris – Klicka här

När det kommer till kvalitet så kan Jupiter No. 1 jämföras med Senses Classic – se nuvarande pris, Sleepzone ramsäng från Bobo – se nuvarande pris och Viva Box från sängspecialisten – se nuvarande pris här.

Bergen ramsäng

Ett annat riktigt bra val av ramsäng, där du får verkligen mycket för pengarna. Sängen är en del av en serie av sängar med nordiska namn, och är Bätter Nätters egna modellers. De kommer med fokus på kvalitet, och sängarna är producerade i Danmark. Priset har dock ändå hållts nere. Som de flesta ramsängarna nu för tiden, så är det med pocketfjädrar, som passar till de flesta viktklasserna (som utgångspunkt alla under en vikt på 95 kg).

En av de saker som är värt att nämna med Bergen, är att ramsängen har latex stoppning mellan fjädrarna. Detta ökar utnyttjandet av fjädrarna och ger dem en långt bättre levnadstid. Latex beter sig inte på samma sätt som de mer traditionella stoppningarna som till exempel polyeterskum, och du får därför en säng som är bättre för din rygg och din kropp generellt, och på sikt en bättre investering.

Du kan köpa Bergen Ramsäng på Bättre Nätter

Senses Lux Ramsäng (Vår nya testvinnare!)

Denna säng liknar i hög grad Venus No. 1 i kvalitet (sängen som vi tills nu har haft som testvinnare), men då du ofta kan få Senses Lux ramsängen ännu billigare än Venus No. 1 ramsäng, så kan vi inte göra annat än att välja en ny testvinnare!

Är du på jakt efter en luxuös ramsäng? Då är det passande att se närmare på Senses serien från Bättre Nätter, som med Lux modellen ger dig en ramsäng till ett pris som inte går att mäta med det generella marknadsvärdet på modellen. Senses Lux modellen är uppbyggd med ett dubbelt fjäderskikt (Pocket/Pocket el. Pocket/Multipocket) så du får optimal komfort, samt den har en överliggande bäddmadrass med en kärna på hela 60 mm. Latex eller Celcius som du fritt kan välja mellan.

Supermycket ramsäng för dina pengar!

Du kan köpa Senses Lux Ramsäng online här

Senses Lux kan jämföras i kvalitén med Venus No. 1 från Bättre Nätter eller Vivalux Box från Sängspecialisten.

Venus No. 1 ramsäng

Om du vill ha något ännu bättre, utan att det ändå blir allt för dyrt, så är denna det rätta valet. Du får en säng i särklass, som inte alls liknar det många tänker när de hör ramsäng. Den har en exklusiv och estetiskt imponerande design och bland annat inkluderande Champangeben. Själva madrassen är naturligtvis med dubbel fjädring. Här är det då Mini Bonell och Pocketfjädrar, som har hela 274 fjädrar per m2, vilket är bland det bättre inom sängar och ger en flexibel och stark ramsäng. Den ’r samtidigt indelad i 7 komfortzoner, som ger det rätta stödet, oavsett om du ligger på ryggen eller på magen. Här har du en ramsäng som kan jämföras med de dyra sängarna, men som är riktigt billig. Det är därför det passande valet av säng för väldigt många.

Venus No. 1 var den mest populära sängen hos Bättre Nätter under 2014!

Du kan köpa Ramsängen Venus No. 1 online till ett pris på 40-50% lägre än motsvarande i fysiska butiker, vilket är helt extraordinärt för sängar i denna klass. Se det nuvarande priset – Klicka här

Exempelvis Sängspecialisten säljer en motsvarande säng med precis samma specifikationer kallad Vivalux Box – Se nuvarande pris här.

👍 Andra ramsängar i fin kvalitet

Vill du gärna jämföra med andra ramsängar än de ovanstående, så kommer här en rad av andra fina val.

  • Budget ramsäng från Bobo – ett okej val för till exempel gästrummet, där du ska ha en helt okej säng, som inte kostar allt för mycket. Denna ramsäng är endast med Bonell fjädrar, och ger inte samma stöd som de andra rekommenderade. Denna ramsäng är till dig som endast har fokus på priset, och inte ska sova i den varje natt. Du finner den här.
  • Basic ramsäng från Bobo – en vettig säng till dig som fortfarande har otroligt stort fokus på att priset inte får bli för högt. Bättre komfort än budget modellen. Du finner den här.
  • Sleepzone ramsäng från Bobo – denna ramsäng kan jämföras med rekommenderade ramsängar på flera områden. När denna säng är på erbjudande, så kan det vara det rätta valet framför några av de andra nämnda. Du finner den här.
  • Homerooms hemsida hittar du fina erbjudanden inte bara på sängar utan dessutom på allt inom hem och sovrum. Det är framförallt billigare alternativ de specialiserar sig på men det betyder på intet vis att kvaliteten tryter. Titta närmare på deras fina erbjudanden.

🔶 Ramsäng – utförsäljning och erbjudande

Är du på jakt efter utförsäljning och riktigt bra erbjudanden, så bör du kika på denna sida – klicka här. Här finner du ofta sängar som ovanstående på utförsäljning och på erbjudande, som är svårt att finna billigare på andra ställen.

Det är ofta möjligt att köpa ramsängar online till ganska fördelaktiga priser. En annan fördel är att du enkelt kan finna ut om sängen är på erbjudande just nu, utan att du ska ner i de många olika butikerna igen och igen, tills sängen du gärna vill ha, är till det rätta priset.

Då du väljer en ramsäng är det självfallet, som när det gäller alla andra slags modeller av sängar, viktigt att göra ett så gott och högkvalitativt val som möjligt och med det sagt så är ramsängen ett riktigt bra val. Du får, under förutsättning att du gör ett genomtänkt val, en bra säng av god kvalitet för ett väldigt rimligt pris. Och ifall inte det är tillräckligt för att locka så finns det nog inte så mycket mer att göra.