En bra säng gör skillnad för din dåliga rygg.

Det är tyvärr alltför många svenskar som på grund av en dålig säng förvärrar sina redan existerande ryggproblem, inte sällan utan att ens veta om hur viktig sängen är för en god rygghälsa. Därför erbjuder det här inlägget information om vad du med dålig rygg bör tänka på när du väljer säng.

—> Fina erbjudanden på sängar hittar du längre ner i artikeln <—

☝️ Förvärra inte dina ryggproblem med fel val av säng

Visste du att ungefär en tredjedel av ditt liv går åt till att sova? Det betyder att den genomsnittliga svensken (som blir runt åttio år gammal) spenderar nästan trettio av dom åren i en säng. Ifall det var något folk påminde sig själva om skulle dom med säkerhet resonera lite annorlunda i deras inköp av ny säng.

Dessvärre är det bara så att svenskar alltför ofta sover i en säng som dom inte borde sova i och faktiskt är det så att runt trettio procent av Försäkringskassans kostnader härstammar från smärta i rörelseorganen, där rygg- och nackbesvär är överrepresenterade. Helt klart finns ett samband mellan detta och svenskars val av säng. Därtill är det utbrett att behålla sin säng alltför länge vilket verkar ännu mer kontraproduktivt för alla dom svenskar som lider av besvär med först och främst ryggen, men även andra leder och delar av kroppen.

Trots att det inte finns någon tydlig statistik på det finns också ett samband mellan att människor sover i fel sängar och psykisk ohälsa. Inte är det så enkelt att allvarliga mentala problem som utmattningssyndrom och depression är direkta resultat av att svenskar inte sover i bra sängar, men här handlar det ju om att inte förvärra sina problem. Och det där att sova i fel säng är just att förvärra ditt problem!

💰 Var inte snål när du köper säng

Vi får ofta idag höra hur viktigt det är med god sömn och gärna i lagom mängd – inte för mycket, inte för lite, bara precis sådär lagom åtta timmar. På vår arbetsplats, oavsett om det är ett fabriksgolv eller ett kontor, är det få som inte känner till hur viktigt det är med ergonomi. Många är därför beredda att betala en rejält slant på den senaste och mest spejsade kontorsstolen med inställningsbart ryggstöd och andra finesser. Ändå vill samma personer inte göra samma investering när dom köper säng. Varför? Det är bra fråga. Var inte snål när du köper säng. Du och din rygg förlorar på det i längden.

🔍 Det är det här du ska hålla utkik efter när du letar efter ny säng och plågas av dålig rygg

Många kiropraktorer rekommenderar en ställbar säng som ett gott alternativ för dom som dras med problem med dålig rygg. Några tänker på en ställbar säng som en lyx man inte borde unna sig, men det är ju inte för att lättare kunna se Tv-skärmen utan att resa dig upp som du bör köpa en ställbar säng. Det är något du med dålig rygg gör för din ryggs skull.

Vad du bör ha i åtanke när du ger dig av till sängbutiken är stoppningen mellan madrassens fjädrar. En skummadrass är inte det optimala valet utan snarare bör du leta efter en med latex omkring fjädrarna: en latexmadrass. En sån är betydligt mer tryckkänslig vilket kan göra under för din dåliga rygg.

Vad som framför allt rekommenderas är såklart att testa dig fram till vad som passar bäst och såklart ta tid vid ditt köp av säng. Kasta dig inte bara över första bästa modell du ser utan behåll istället plånboken i fickan tills du är säker på att det du funnit faktiskt är den säng som fungerar allra bäst för dig och din rygg. Det förtjänar ni båda två.

🔆 Våra tips på ramsängar till dig med dålig rygg

VENUS RAMSÄNG

—> Köp den här! <—

Den här modellen är ett utmärkt val för dig med ryggproblem då den precis som alla sängar i Venusserien är stoppad med cooltex-skum, vilket ger god support. Ramsängen är en kvalitetsprodukt, producerad av Kinnabädden med bas i Danmark. Pocketfjädrarna i Venus tar hänsyn till din unika kroppsbyggnad och anpassar sig efter såväl vikt som liggställning.

VENUS +95 KILO RAMSÄNG

—> Köp den här! <—

Skillnaden mellan den här modellen och Venus är att den här är särskilt anpassad för människor med en kroppsvikt som överstiger nittiofem kilo. Därför är Venus +95 kilo Ramsäng utrustad med multipocketfjädrar istället för pocketfjädrar, vilket rekommenderas till de personer med högre kroppsvikt eftersom det skänker en fasthet och ett stöd på dom ställen där man behöver det som mest.

🌠 Våra tips på kontinentalsängar till dig med dålig rygg

VENUS KONTINENTALSÄNG

—> Köp den här! <—

Venus kontinentalsäng är uppbyggd med två ramsängar av högsta kvalitet. Kontinentalsängen har en del fördelar då man jämför dom med såväl vanliga sängar som med ramsängar där dom flera madrasskikten ger ett mer balanserat stöd. Dessutom gör sängens höjd uppstigandet betydligt behagligare då man i kontinentalsäng kliver rakt ur den, snarare än att gå upp ur den. Det kan göra skillnad.

VENUS NOVA KONTINENTALSÄNG

—> Köp den här! <—

Venus Nova är en uppgraderad version av sängarna i den redan populära Venusserien och har ett tredelat komfortskikt där det längst ner finns en ramsäng samt där den tidigare skumkärnan ersatts av pocketfjädrar. Dessa är omgivna av cooltex-skum vilket återigen verkar gott för en dålig rygg.

✨ Våra tips på ställbara sängar till dig med dålig rygg

VENUS STÄLLBAR SÄNG

—> Köp den här! <—

Venus ställbara säng har en botten bestående av en 20 cm träram som ger en mycket behaglig sovhöjd. Sängens ställbara funktion styrs av en trådlös fjärrkontroll och motorn säkerställer en minimal ljudnivå när såväl fot- som huvuddelen höjs och sänks. För dom med lite känslig nacke finns dessutom en särskilt nacklyftsfunktion där toppen av madrassen utrustats med extra rörlighet för att ge just nackpartiet extra stöd, lite som en extra kudde.

VENUS +95 KILO STÄLLBAR SÄNG

—> Köp den här! <—

Precis som i andra +95 modeller är det här sängen för dig vars kroppsvikt överstiger just nittiofem kilo, i det här fallet i ställbar utgåva. Multipocketfjädrar ger dig hela 504 individuella stödpunkter vilket ger en mycket fast säng. För den som vill finns även möjligheten att ladda ner Linaks Bed Control applikation vilket ger dig möjligheten att med hjälp av din I-phone istället för fjärrkontrollen höja och sänka fot- och huvuddelen.

SOV GOTT!
5 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] {"@context":"https://schema.org&quot;,"@graph":[{"@type":"WebSite","@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#website&quot;,"url":"https://xn--sngarguide-q5a.se/&quot;,"name":"","description":"Sov gott","potentialAction":{"@type":"SearchAction","target":"https://xn--sngarguide-q5a.se/?s={search_term_string}","query-input":"required name=search_term_string"}},{"@type":"ImageObject","@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/atlas-kontinentalsang-recension-las-vaart-atlas-sang-test/#primaryimage&quot;,"url":"https://xn--sngarguide-q5a.se/wp-content/uploads/2020/01/Screenshot-2020-01-09-at-16.23.32.png&quot;,"width":662,"height":512},{"@type":["WebPage","FAQPage"],"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/atlas-kontinentalsang-recension-las-vaart-atlas-sang-test/#webpage&quot;,"url":"https://xn--sngarguide-q5a.se/atlas-kontinentalsang-recension-las-vaart-atlas-sang-test/&quot;,"inLanguage":"da-DK","name":"Atlas kontinentalsu00e4ng recension | Lu00e4s vu00e5rt Atlas su00e4ng test","isPartOf":{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#website&quot;},"primaryImageOfPage":{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/atlas-kontinentalsang-recension-las-vaart-atlas-sang-test/#primaryimage&quot;},"datePublished":"2020-01-09T15:49:39+00:00","dateModified":"2020-01-31T12:49:18+00:00","author":{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#/schema/person/eaa2e6695967c2915be58ffe6c416e08&quot;}},{"@type":["Person"],"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#/schema/person/eaa2e6695967c2915be58ffe6c416e08&quot;,"name":"Karl-konrad","image":{"@type":"ImageObject","@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#authorlogo&quot;,"url":"https://secure.gravatar.com/avatar/27a843eb4fb3a1211b6f94bbd0a73178?s=96&d=mm&r=g&quot;,"caption":"Karl-konrad"},"sameAs":[]},[{"@type":"ItemList","mainEntityOfPage":{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/atlas-kontinentalsang-recension-las-vaart-atlas-sang-test/#webpage&quot;},"numberOfItems":2,"itemListElement":[{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/atlas-kontinentalsang-recension-las-vaart-atlas-sang-test/#faq-question-1580473660234&quot;}]}],{"@type":"Question","@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/atlas-kontinentalsang-recension-las-vaart-atlas-sang-test/#faq-question-1580473660234&quot;,"position":0,"url":"https://xn--sngarguide-q5a.se/atlas-kontinentalsang-recension-las-vaart-atlas-sang-test/#faq-question-1580473660234&quot;,"name":"Vilken kontinentalsu00e4ng u00e4r bu00e4st fu00f6r du00e5lig rygg?","answerCount":1,"acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Det finns mu00e5nga olika modeller som passar bra fu00f6r dig som lider av ryggproblem eller andra liknande fysiska u00e5kommor. Bland dessa finns det dock nu00e5gra modeller som kan su00e4gas vara bu00e4ttre u00e4n andra. Lu00e4ser mer gu00f6r du hu00e4r."}}]} […]

  2. […] {"@context":"https://schema.org&quot;,"@graph":[{"@type":"WebSite","@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#website&quot;,"url":"https://xn--sngarguide-q5a.se/&quot;,"name":"","description":"Sov gott","potentialAction":{"@type":"SearchAction","target":"https://xn--sngarguide-q5a.se/?s={search_term_string}","query-input":"required name=search_term_string"}},{"@type":"ImageObject","@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/jupiter-kontinentalsang-recension-las-vaart-jupiter-sang-test/#primaryimage&quot;,"url":"https://xn--sngarguide-q5a.se/wp-content/uploads/2020/01/Screenshot-2020-01-09-at-15.02.39.png&quot;,"width":688,"height":512},{"@type":["WebPage","FAQPage"],"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/jupiter-kontinentalsang-recension-las-vaart-jupiter-sang-test/#webpage&quot;,"url":"https://xn--sngarguide-q5a.se/jupiter-kontinentalsang-recension-las-vaart-jupiter-sang-test/&quot;,"inLanguage":"da-DK","name":"Jupiter kontinentalsu00e4ng recension – Lu00e4s vu00e5rt Jupiter su00e4ng test","isPartOf":{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#website&quot;},"primaryImageOfPage":{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/jupiter-kontinentalsang-recension-las-vaart-jupiter-sang-test/#primaryimage&quot;},"datePublished":"2020-01-09T14:29:44+00:00","dateModified":"2020-01-21T15:39:26+00:00","author":{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#/schema/person/eaa2e6695967c2915be58ffe6c416e08&quot;}},{"@type":["Person"],"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#/schema/person/eaa2e6695967c2915be58ffe6c416e08&quot;,"name":"Karl-konrad","image":{"@type":"ImageObject","@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/#authorlogo&quot;,"url":"https://secure.gravatar.com/avatar/27a843eb4fb3a1211b6f94bbd0a73178?s=96&d=mm&r=g&quot;,"caption":"Karl-konrad"},"sameAs":[]},[{"@type":"ItemList","mainEntityOfPage":{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/jupiter-kontinentalsang-recension-las-vaart-jupiter-sang-test/#webpage&quot;},"numberOfItems":2,"itemListElement":[{"@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/jupiter-kontinentalsang-recension-las-vaart-jupiter-sang-test/#faq-question-1579620969177&quot;}]}],{"@type":"Question","@id":"https://xn--sngarguide-q5a.se/jupiter-kontinentalsang-recension-las-vaart-jupiter-sang-test/#faq-question-1579620969177&quot;,"position":0,"url":"https://xn--sngarguide-q5a.se/jupiter-kontinentalsang-recension-las-vaart-jupiter-sang-test/#faq-question-1579620969177&quot;,"name":"🛌 Passar kontinentalsu00e4ng till du00e5lig rygg?","answerCount":1,"acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Ja, en kontinentalsu00e4ng ger ett betydligt starkare stu00f6d och du00e4rtill en betydande tryckavlastning, su00e4rskilt i ju00e4mfu00f6relse med andra su00e4ngmodeller. Fu00f6r dig som har du00e5lig rygg kan du lu00e4sa mer hu00e4r."}}]} […]

  3. […] Väldigt många svenskar lider av olika kroppsliga besvär, och det handlar verkligen om allt från allergier till rent fysiska smärtor såsom ryggont och liknande. Att ha ont i kroppen innebär som få andra saker att du blir fullständigt beroende av bra omständigheter att spendera din nattsömn i och omkring. Här kan en kontinentalsäng göra riktiga underverk. Läs mer om vad din säng kan göra för att råda bot på dina ryggproblem. […]

  4. […] ➡️ Ryggproblem? Läs mer här ⬅️ […]

  5. […] Ryggproblem? Läs mer om hur du väljer den säng som passar dig bäst. […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *